Het Sinterklaasjournaal als filmversie in de bioscoop vanaf oktober 2009

Het Sinterklaasjournaal van de NPS dat elk jaar op televisie miljoenen kijkers aan de buis kluistert, is dit jaar ook als filmversie op het witte doek te zien.

HET SINTERKLAASJOURNAAL: DE FILM volgt de avonturen van de enige echte Sinterklaas en natuurlijk de Hoofdpiet, Welles Piet, Rare Piet, Paardenpiet, Pietje Precies en alle andere bekende pieten, vanaf het moment dat ze uit Spanje vertrekken. Dieuwertje Blok en haar vaste reporter Jeroen Kramer zijn van de partij om verslag te doen van de avonturen op deze reis.

HET SINTERKLAASJOURNAAL: DE FILM  ligt in de vertrouwde handen van de makers van Het Sinterklaasjournaal. Rita Horst (Knofje en IEP), Ineke Houtman (Madelief, Polleke en Stille Nacht) en Dennis Bots (o.a. Anubis en het pad der zeven zonden) verzorgen de regie van de film. Bovendien maken uiteraard alle bekende gezichten van Het Sinterklaasjournaal hun opwachting in de film: Bram van der Vlugt, Erik van Muiswinkel, Rob Kamphues, Peter Lusse, Maarten Wansink, Dicky van den Toorn, Bob Fosko en cabaretgroep Droog Brood bestaande uit Bas Hoeflaak en Peter van de Witte.

Pupkin Film produceert de film in coproductie met de NPS. Independent Films brengt Het Sinterklaasjournaal: De Film vanaf oktober 2009 uit in de bioscoop.

De officiële titel van de eerste bioscoopfilm van Het Sinterklaasjournaal bekend gemaakt: “Het Sinterklaasjournaal: de meezing moevie”.