Kinderbaken van PeuterPlace.nl

Nieuws voor kinderen en ouders

Over PeuterPlace.nl

PP-ani-leader

PeuterPlace.nl over en voor peuters en kleuters

Hoe krijg ik mijn kind aan het eten? Wanneer wordt mijn peuter zindelijk? Wat doe je met een driftige peuter? Peuterpuberteit, voorleestips of knutselideeën: je kunt het zo gek niet bedenken of het komt wel aan bod. PeuterPlace.nl onderscheidt zich van andere sites door een breed en gevarieerd aanbod van informatie en tips die m.n. door ouders, opvoeders en deskundigen zelf worden aangedragen. Een digitaal tijdschrift dat informatie en entertainment biedt en de bezoeker mogelijkerwijs helpt aan nieuwe ideeën of inzichten: signalerend en informerend.

www.peuterplace.nl is een website voor (groot)ouders, leidsters, leerkrachten en iedereen die zich betrokken voelt bij de opvoeding en ontwikkeling van peuters en kleuters. Kinderen kunnen er filmpjes bekijken, kinderliedjes beluisteren, kleurplaten afdrukken en spelletjes doen bij Kindje op Schoot.

Handig zijn de vele themarubrieken, heel bruikbaar voor projecten op het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal en de basisschool maar ook leuk voor thuis. De rubrieken geven informatie over een bepaald thema, zoals bijvoorbeeld feestdagen zoals Pasen, Sinterklaas of Kerstmis, maar ook rouwverwerking, pesten of reizen. Bij iedere rubriek worden creatieve tips gegeven waarmee men met kinderen aan de slag kan: knutsels, kleurplaten, kinderliedjes, prentenboeken, recepten en filmpjes. Daarnaast vind men recensies van kinderboeken, CD’s, DVD’s, games en andere producten.

Op luchtige, speelse wijze wil PeuterPlace.nl zo een steentje bijdragen in de ontwikkelingsstimulering van de allerkleinsten. Er is veel aandacht voor het belang van (interactief) voorlezen, muziek en beweging met peuters. Niet op de laatste plaats dient de website een platform te bieden voor het uitwisselen van ervaringen en tips. Persoonlijke invalshoeken en ervaringen van opvoeders zijn een belangrijk uitgangspunt voor de invulling. Dankzij hen vindt men op PeuterPlace.nl talloze tips voor een kinderrecept, een knutsel, een traktatie en vele andere handigheidjes. Niet alleen bezoekers maar ook deskundigen, artiesten, kinderboekenschrijvers, illustratoren, en BN’ers verleenden inmiddels spontaan hun medewerking aan de site.

PeuterPlace is in de afgelopen jaren uitgebreid met diverse externe digitale kanalen.  Op deze Peuter en Kleuter & Kids Blog lees je allerlei nieuws en actualiteiten. Je kunt PeuterPlace ook volgen via sociale netwerken zoals Twitter, Facebook of Hyves.

Nieuwsgierig? Kijk op www.peuterplace.nl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: