De officiële titel van de eerste bioscoopfilm van Het Sinterklaasjournaal is vandaag bekend gemaakt: “Het Sinterklaasjournaal: de meezing moevie”. Een titel die de lading dekt van een film vol interactiviteit, humor, maar vooral veel liedjes. Voor het eerst sinds het bestaan van het Tv-programma:  ‘Het Sinterklaasjournaal’, zijn de avonturen van Sinterklaas en zijn Pieten als filmversie in de bioscoop te zien. De release van “Het Sinterklaasjournaal: de meezing moevie” start 7 oktober 2009.

 

SinterklaasJournaal_moevieHet Sinterklaasjournaal: de meezing moevie volgt de avonturen van de enige echte Sinterklaas en natuurlijk de Hoofdpiet, Welles Piet, Rare Piet, Paardenpiet, Pietje Precies en alle andere bekende pieten. Met behulp van het publiek in de bioscoopzaal, weet Dieuwertje Blok contact te leggen met de stoomboot, terwijl deze nog op volle zee vaart vanuit Spanje.

De regie van het Sinterklaasjournaal: de meezing moevie  ligt in de vertrouwde handen van Rita Horst (Knofje en IEP). Bovendien maken uiteraard alle bekende gezichten van Het Sinterklaasjournaal hun opwachting in de film: Bram van der Vlugt, Erik van Muiswinkel, Rob Kamphues, Peter Lusse, Maarten Wansink, Dicky van den Toorn, Bob Fosko en cabaretgroep Droog Brood bestaande uit Bas Hoeflaak en Peter van de Witte.

Pupkin Film produceert de film in coproductie met de NPS. Independent Films brengt Het Sinterklaasjournaal: de meezing Moevie vanaf 7 oktober 2009 uit in de bioscoop.

bekijk de trailer

03.04.2009: Het Sinterklaasjournaal: De Film vanaf oktober 2009 in de bioscoop