Volgorde van de nieuwe dertien afleveringen aangepast

Zondag 3 april, 19.00 uur is bij VPRO’s Villa Achterwerk op Nederland 3 de eerste aflevering te zien van de achtste serie Taarten van Abel. Dit seizoen voor het eerst op locatie in Abels eigen bakkerij. Vorige week ontving u hierover al een persbericht, maar inmiddels is de volgorde van de dertien afleveringen aangepast.

In de nieuwe serie ontvangt Abel (Siemon de Jong) zijn bakkersassistenten in zijn buitenhuisje bij Amsterdam. In deze gezellige bakkerij kunnen de gasten zich eerst opwarmen bij de houtkachel en de brieven, kaarten en kunstwerken van andere kinderen bewonderen. In het achtste seizoen komen weer belangrijke onderwerpen aan bod. Waarom heb je ruzie met je beste vriend en wat kun je daaraan doen? Wie is er voor jou als je er niet eens meer voor je zelf kan zijn? Waarom word je uitgescholden voor homo als je denkt dat je homo bent? Hoe maak je een afspraakje met het mooiste meisje van de klas? Openbaringen, nuttige tips, een flauwe mop, een goed gesprek en een prachtige taart. Taarten van Abel zit weer vol verrassingen, deze keer op locatie in Abels eigen bakkerij. Onderstaand informatie over de eerste vier afleveringen.

Aflevering 1: Mick (3 april)
Mick (9 jaar) maakt een Blauwhoofdtaart voor zijn vriend en vijand Olivier. Een vriend met wie hij het ene moment allemaal leuke dingen doet en die hem het volgende moment niet meer ziet staan of zelfs uitscheldt! Met de taart wil Mick de aandacht vestigen op de goede kant van Olivier en hij hoopt zo de vriendschap te verbeteren.

Aflevering 2: Mitchell (10 april)
Helemaal uit Zuidhorn komt Mitchell (10) met zijn gitaar naar de bakkerij. Hij wil met Abel een taart en een liedje maken voor het mooiste meisje van de klas, Laura. Het idee is haar eerst mee naar de film te nemen en wellicht daarna verkering.  Abel en Mitchell pakken flink uit en doen er alles voor om Laura’s hart te veroveren.

Aflevering 3: Roos (17 april)
Anorexia is een eetstoornis waarbij je je pas ‘goed’ voelt als je jezelf uithongert. Roos (14) belandde afgelopen zomer in het ziekenhuis doordat de drang om af te vallen ‘sterker was dan zij’. Nu gaat het gelukkig beter. In haar strijd met de anorexia was en bleef Talitha een goede vriendin. Ze bleef Roos vragen stellen en confronteren met haar gedrag, ook op momenten dat anderen afhaakten. Zo’n rots in de branding verdient een heerlijke taart. Al kan Roos er zelf nog niet van meegenieten.

Aflevering 4: Sjonnie (24 april)
Sjonnie (10), de buurjongen van bakker Abel, wil een taart maken voor zijn zussen. Na een ruzie met moeder wonen zij niet meer thuis. Hij heeft al zes maanden niets meer van ze gehoord en mist ze enorm. Bakker Abel maakt met hem een prachtig Droomkasteel zodat Sjonnie zijn zussen kan verrassen en ze hopelijk nooit meer zo lang hoeft te missen.

De makers
Taarten van Abel wordt gemaakt door Stormy Minutes Society. Het bedrijf van Machteld van Gelder produceerde vele succesvolle programma’s zoals Willemspark, Hondjes, Poesjes, De achtertuin van Jan Wolkers en de Telefilm Coach. Crew Taarten van Abel: Agnes de Ruijter (regie, research), Niels Bakker (camera, licht), Boris de Ruijter (camera, licht), Rob van de Schootbrugge (geluid), Sonja ten Boom (montage) en Chantal Nissen (productie).

www.taartenvanabel.nl