Gemeente Teylingen beleeft primeur

Op 13 april wordt in de gemeente Teylingen de allereerste WNF Bamboeclub speelplek officieel geopend. De WNF Bamboeclub speelplek is een fantasierijke speeltuin van duurzame materialen. Zowel de speeltoestellen als de veilige ondergrond van houtsnippers hebben het FSC-keurmerk voor duurzaam hout. Natuurbescherming en educatie vormden de inspiratiebron voor het ontwerp. De decoraties zijn afgeleid van de huisstijl van de WNF Bamboeclub voor kinderen tot 6 jaar. Wethouder van Velzen van de gemeente Teylingen en presentator Jelle Amersfoort van WNF Bamboeclub-tv zullen om 14:00 uur de allereerste WNF Bamboeclub speelplek op feestelijke wijze openen.

ontwerp WNF Speelplek.pngDe Bamboeclub speelplek is ontwikkeld in samenwerking met BOER Speeltoestellen. Het concept is ook beschikbaar voor andere gemeenten. Met de aanleg van de bamboeclub Speelplekken steunt de firma BOER tevens het werk van WNF: 10 procent van de opbrengst gaat naar internationale natuurbeschermingsprojecten van WNF. Met de WNF Bamboeclub speelplek kunnen kinderen van 2 tot 6 jaar zich niet alleen op een veilige manier vermaken met de verantwoorde speeltoestellen, ze komen tegelijkertijd op speelse wijze in aanraking met de bedreigde dieren die WNF beschermt.

Gemeente Teylingen
De Zuid-Hollandse gemeente Teylingen is een millennium gemeente midden in de Randstad die duurzaamheid en duurzaam ondernemen hoog in het vaandel heeft staan. De gemeente bestaat uit de dorpen Voorhout, Sassenheim en Warmond. Teylingen heeft de eer om als eerste gemeente in Nederland een WNF Bamboeclub speelplek te openen. Wethouder van Velzen van de gemeente Teylingen, is hier bijzonder trots op. “Teylingen is een vooruitstrevende gemeente die naast spelen ook het duurzame en educatieve karakter wil benadrukken. Boer Speeltoestellen heeft hier een prachtige combinatie van gemaakt middels de WNF Bamboeclub. Deze speelplek is niet alleen kind-vriendelijk, maar ook dier-vriendelijk.”.

BOER Speeltoestellen
BOER Speeltoestellen ontwerp, produceert en levert al 50 jaar producten en diensten voor ontspanning en inspanning in de openbare en recreatieve ruimte. BOER Speeltoestellen zet zich actief in voor een betere leefomgeving voor jong en oud door maatschappelijk verantwoord en milieubewust te produceren, ondermeer door een actief recycleplan en keuze voor milieuvriendelijke productiemethoden. BOER Speeltoestellen is lid van FSC Nederland, FSC gecertificeerd en al het (hard)hout, dat in de toestellen wordt verwerkt, is FSC gekeurd. De komende maanden worden in meerdere Nederlandse gemeenten WNF Bamboeclub speelplekken geopend. www.boerplay.com

Logo WNF.jpg