Van woensdag 7 t/m zaterdag 17 oktober 2009 is het weer Kinderboekenweek.

De Kinderboekenweek 2009 wordt de lekkerste Kinderboekenweek ooit! Onder het motto Aan tafel! – eten en snoepen in kinderboeken staan boeken centraal  waarin door kinderboekenauteurs bedacht eten een rol speelt.

Eten, drinken en snoep heeft een speciale plaats binnen de kinderliteratuur. Naast non-fictie, zoals kookboeken voor kinderen, zijn eten, drinken en snoep veelvuldig te vinden in fictie. Auteurs laten binnen de eigen gecreëerde werkelijkheid graag en vaak de fantasie de vrije loop als het de inwendige mens betreft. De Grote Vriendelijke Reus van Roald Dahl eet ‘snoskommers’, Harry Potter snoept van ‘Smekkies in alle Smaken’ en volwassenen worden weer kind in Schmidt’s Pluk van de Petteflet door het eten van ‘hasselbramenjam’.

Kijk op PeuterPlace.nl voor een aantal toepasselijke prentenboeken en kinderboeken over eten en snoepen. Daarnaast vind je er een lekkere recepten voor peuters en kleuters of traktaties om zelf te maken, maar natuurlijk ook informatie over gezond eten.