Stelling: Staan ouders rood door hun kinderen?


Volgens een artikel in de Volkskrant is de komst van kinderen vaak duurder dan gedacht.  “Ouders zijn er vaak financieel niet op voorbereid. Zij staan na de gezinsuitbreiding vaker rood, hebben vaker betalingsachterstanden en halen vaker geld van hun spaarrekening dan voor de gezinsuitbreiding.” Lees verder…

Ben je het daarmee eens, of geven ouders hun kinderen de schuld van het ‘gat in hun hand’?

Een Reactie op “Stelling: Staan ouders rood door hun kinderen?

  1. Ik denk dat het belangrijkste is dat je probeert tenminste 3 of 4 dagen te werken. Ik werk zelf nog altijd 4 x 9 en mijn man 5 x 8 ( 1 dag thuis werken). Was ik gestopt met werken dan hadden we het krap gehad, nu hebben we het ruim. Ik hoor nog teveel vrouwen met kleine kinderen om me heen die wel zeuren over geldtekort maar niet er meer voor willen werken. Want 3 dagen is toch genoeg?? In geval van scheiding (nog altijd 1 op 3 dames) hebben ze dan een huizenhoog probleem voor zichzelf: ze kunnen zichzelf en kinderen niet meer onderhouden. Toch letten veel jonge moeders daar nog altijd niet goed op en gaan nog steeds met z’n allen 3 dagen of liever minder werken. Ik snap het niet, het lijkt niet logisch.

    Ondanks dat ik 4 dagen werk, besteed ik VEEL aandacht aan mijn kinderen, gewoon door minder tijd aan onnozele dingen als verre kennissen, kleding en vervelende (schoon)familie te besteden. We doen veel samen als gezin of los met elk een kind, ligt aan de activiteit. Zowel voor werk als na werk en zeker op de vrije dagen en het weekend. We gaan bijna alleen met mensen om die onze kinderen ook zien als volwaardig lid van de familie en met ze spelen enzo, anders zien we ze liever niet. Deze manier is uitstekend en waardevol voor ons hele gezin, voor ieder gezinslid. Geen tijdverspilling aan verplichte irritante rotbezoekjes.

    We letten wel op geld, maar meer met betrekking tot kleding (H&M is ook heel leuk & goed en spijkerbroeken gaan een eeuwigheid mee), goedkope uitjes (Amsterdamse bos, open dagen zoals marine, brandweer enz, evenementen), Ikea meubelen (stuk? nieuwe kopen), goedkoop oud huis op 1 salaris gekocht. Op internet kun je veel leuke dingen vinden via evenementenkalender.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s