achtbaanOndanks dat het weer in augustus erg wisselvallig was, heeft Hemelrijk in augustus ruim 30.000 bezoekers meer getrokken dan vorig jaar in augustus. BillyBird vermoedt dat de nieuwe achtbaan hiervan de reden is.

De zomer is ieder jaar flink van invloed op de bezoekersaantallen van het Volkelse park, en die was dit jaar voor een strandbad zeer wisselvallig. Dagen onafgebroken stralend blauwe luchten, kwamen in 2009 niet voor. Ook het aantal dagen boven de dertig graden was beperkt. En als het dan heet was, dan was het niet in het weekend. Hierdoor is het aantal badgasten deze zomer waarschijnlijk vergelijkbaar met een gemiddelde zomer. Opvallend van de maand augustus was echter dat Hemelrijk juist op die minder mooie dagen meer bezoekers trok dan in voorgaande jaren. Het park vermoedt dat de nieuwe achtbaan hiervan de oorzaak is. De baan werd op 31 juli in gebruik genomen. “De laatste jaren werden we al steeds minder weersafhankelijk. Het lijkt erop dat de nieuwe achtbaan dit nu flink versterkt”, aldus Ton Derks, oprichter van BillyBird Park Hemelrijk.  Ook met de enthousiaste reacties van de abonnementhouders is hij in zijn nopjes.

‘Kicken’
Door verschillende verbeteringen en maatregelen is de wachtrij bij de achtbaan inmiddels ook afgenomen, maar de animo is erg groot; dus soms moet er toch nog even geduld opgebracht worden. De 12-jarige Jasper van Uden vindt het geen probleem om af en toe even te moeten wachten: “Ik ben er met m’n broer vanmiddag al zeker vijf keer af geweest, het blijft kicken!”

Kinderfeestjes
Ook het aantal kinderfeestjes voor de bovenbouw was in augustus behoorlijk wat hoger dan vorig jaar, dit terwijl augustus voor Hemelrijk niet echt een ‘feestmaand’ is. De feestgangers maakten dan ook als een van de eersten een ritje in de nieuwe achtbaan, dat maakte het feest extra spannend.

Om aan de vraag voor ‘oudere’ kinderfeestjes tegemoet te komen, organiseert BillyBird Park Hemelrijk op zaterdagavond 26 september en 21 november een ‘Jungle Coaster Party’, speciaal voor kinderen van 10 jaar en ouder. Voor dit speciale kinderfeestarrangement moet men wel vooraf reserveren. Voor meer informatie zie www.billybird.nl

BillyBird Park Hemelrijk
BillyBird Park Hemelrijk beschikt naast de ruime binnenspeeltuinen Zeeroversland en de Kinderkermis ook over een Verkeersspeeltuin, een uitgestrekt survivalgebied, een supersnelle achtbaan, een knus Poppentheater en een prachtig strandbad. In de Outback Valley vindt men een spannend touwenparcours, een bootjesglijbaan en de klimberg Hemelaya. BillyBird Park Hemelrijk biedt jaarlijks 300.000 bezoekers binnen én buiten plezier. Het park is te vinden aan de Zeelandsedijk in het Brabantse Volkel. Hemelrijk is 365 dagen per jaar vanaf 10.00 uur geopend. Bezoek de internetsite www.billybird.nl voor meer informatie.