Gisteren maakte regisseur Martijn van Nellestijn de laatste opname op de set van SINTERKLAAS EN DE VERDWENEN PAKJESBOOT, gevolgd door het verlossende ‘it’s a wrap!’. De Sint kan nu terug naar Spanje en de cast kan vakantie gaan houden na een succesvolle draaiperiode in Spanje, België en Nederland. En de makers? Die werken keihard door om te zorgen dat iedereen de film vanaf 7 oktober in de bioscoop kan gaan zien.

Diego_en_Sinterklaas_in_SpaNa het grote succes van SINTERKLAAS EN HET GEHEIM VAN HET GROTE BOEK belooft de nieuwe film nog groter, leuker en spannender te worden. En wederom is het een feest der herkenning voor jong en oud: onder anderen de coolste piet van Nederland Diego, Hetty Heyting als Tante Til, het boevenduo Joris en Boris, Inge Ipenburg als mevrouw Dakjes, Pamela Teves als Dr. Brein, Frederik de Groot als inspecteur Jankers, Martine van Os en Gerard Joling kropen weer in hun Sinterklaasfilmkarakter. Nieuw in de film zijn Aad van Toor als gepensioneerde acrobaat, Frans Bauer als kapitein van de pakjesboot, Pierre Kartner, Henkjan Smits, Ellen Evers, Sipke Jan Bousema, Bartho Braat, Johan Vlemmix en de meiden van Djumbo.

Over ‘Sinterklaas en de verdwenen pakjesboot’
De makers van dé Sinterklaasfilm van afgelopen winter komen dit jaar met een gloednieuw avontuur. Nu draait alles om de pakjesboot van Sinterklaas. De Sint heeft zijn kasteel in Spanje wel verlaten, maar hij blijkt niet op de boot naar Nederland te zitten. Hoe dat heeft kunnen gebeuren en hoe de Sint nu op tijd in de Nederlandse haven moet komen, beleven we in dit nieuwste bioscoopavontuur voor de hele familie.

Bekijk de trailer


Regie:  Martijn van Nellestijn (Sinterklaas en het Geheim van het Grote Boek)
Cast
: Pamela Teves, Hetty Heyting, Inge Ipenburg, Christiaan Nieuwenhuizen, Frederik de Groot, Harold Verwoert, Erik-Jan Slot, Ellen Evers, Martijn van Nellestijn, Lisa Lumeij, Frans Bauer en Richard de Ruijter. Met bijrollen voor o.a. Gerard Joling, Pierre Kartner, Henkjan Smits, Kiki Classen, Aad van Toor en de meiden van Djumbo.
Genre
:  Familie/jeugd
Release: 7 oktober 2009
Site:  www.sinterklaasdefilm.nl