filmpjesMorgen viert nijntje haar 54e verjaardag. Omdat te vieren krijgt ze een vernieuwde website. De site is ontworpen door het Bredase bedrijf Netvlies Internetdiensten. Directeur Jochem Vlemmix noemt de ontwikkeling van http://www.nijntje.nl de droom van ieder internetbureau. “De website is een mooie combinatie van fun en functioneel. Net als nijntje zelf eigenlijk.”  De website wordt ook vertaald naar een Engelse en Japanse versie. “Nijntje is in Japan bijkans een nog groter fenomeen dan hier.”

Voor nijntjefans is er van alles te beleven. Niet kunnen lezen is daarbij geen belemmering: de vertrouwde stem bekend van tv helpt peuters en kleuters een handje bij educatieve spelletjes als memory, puzzelen en leren tellen met hun favoriete konijntje. Je kunt nog steeds kleurplaten maken, e-cards versturen of luisteren naar voorleesverhalen.muziek-maken

Helemaal nieuw is dat je vanaf nu ook zelf muziek kunt maken op nijntjes xylofoon! En als je wilt ontspannen, kun je naar liedjes luisteren of filmpjes bekijken. Nijntje houdt bovendien een dagboek (blog) bij en in de agenda staat precies wanneer er wat is te doen.

www.nijntje.nl is niet alleen voor peuters en kleuters bedoeld, maar ook voor ouders en oudere kinderen. Jong en oud kan kennis maken met de vriendjes van nijntje pluis, de boeken en alle andere producten. Daarnaast is er veel informatie over de geschiedenis van nijntje en Dick Bruna op de nieuwe site te vinden. Handig voor een spreekbeurt,  of gewoon even lekker een nostalgisch kijkje terug in de tijd.