Zaterdag 11 februari jl. werd in de Efteling het feestje van Jokie gevierd. In het bijzijn van meer dan 500 vrolijk verklede gasten werd de vernieuwde attractie Carnaval Festival, waar Jokie in ’84 geboren werd, heropend. Maar niet voordat Bart de Boer, Voorzitter Raad van Bestuur, het eerste pre-school merk van de Efteling in zijn totaliteit presenteerde. Zo werden de eerste beelden van de TV-serie van Jokie vertoond en konden de aanwezige gasten kennis maken met de eerste drie boekjes van Jokie en de overige merchandise. Uiteraard verscheen Jokie, samen met zijn vogelvriendinnetje Jet, ten tonele en werd onder muzikale begeleiding de Carnavalskraker van Adje ingezet. Jokie nam vervolgens, onder de bezielende leiding van Bart de Boer en samen met Adje, de vernieuwde attractie Carnaval Festival feestelijk in gebruik door in polonaise met het hele gezelschap de attractie te bezoeken.

Jokie is in al zijn verschijningsvormen speciaal bedoeld voor alle kinderen van 0 tot 3 jaar en zal vanaf nu als ontdekkingsreiziger samen met zijn vriendinnetje Jet binnen en buiten de Efteling de wereld gaan verkennen.