Noordwijk, 1 februari –  Vandaag gaat de landelijke actie HeldenMoed van de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld van start. De komende twee maanden kunnen alle basisschoolleerlingen zelf actief iets tegen pesten doen. Zie voor aanvullende informatie: www.moed.nl/helden 

De landelijke StichtingTegenZinloosGeweld nodigt kinderen en basisscholen uit om een actie te bedenken om pesten op school meer bespreekbaar te maken en te verminderen. Dit kunnen zij bijvoorbeeld doen met een project in de klas, het maken van een poster of kinderen helpen die gepest worden. Wij vinden dat hier moed voor nodig is… HeldenMoed! Scholen en kinderen die de HeldenMoed actie ondersteunen, gaan wij ruim belonen. Zo kan een hele schoolklas die met een goed idee tegen pesten komt bijvoorbeeld gratis toegang winnen tot het geheel vernieuwde Madurodam.

Pesten is een groot probleem dat aandacht verdient. In Nederland zijn er wekelijks ongeveer 330.000 kinderen het slachtoffer van pesten; 1 op de 5 kinderen wordt gepest.. Dit soms met zeer zware gevolgen. De jongere en fysiek zwakkere leerlingen worden het meest gepest. Jongens zijn vaker slachtoffer van openlijk pesten en kinderen die in een bepaalde periode slachtoffer van pesten zijn, worden een aantal jaren later vaak nog steeds gepest. De landelijke StichtingTegenZinloosGeweld zet zich o.a. in tegen pesten. Kijk voor meer informatie op de website http://www.moed.nl.

Meer over Pesten en Plagen…