Dommel is terug van weggeweest! Vanaf maandag 30 mei is hij iedere schooldag te zien om 12.00 en 14.15 uur op Kindernet. Dommel is een pratende, lieve, sarcastische, trouwe, soms een beetje luie hond en is dol op lekker eten. Semafoor is het baasje van Dommel en samen zijn ze onafscheidelijk. Semafoor is een verstrooide professor en stort zich dagelijks op nieuwe uitvindingen. Dommel ziet hier niet altijd het nut van in, hij moet namelijk vaak de uitvindingen van Semafoor testen en staat daar nog wel eens wantrouwend tegenover…

Semafoor is een oude zeebonk, die verzot is op oude, roestige rommel. Hij vertroetelt zijn motor, maar is een enorme brokkenpiloot. Mevrouw Beatrix is de buurvrouw van Semafoor en Dommel die zich graag overal mee wil bemoeien. Ze woont rechts van het huis waar Semafoor en Dommel wonen en is eigenlijk verliefd op Semafoor, maar dat is niet wederzijds. Cherry en Bobby wonen in het huis links van hen. Semafoor en Dommel zijn erg gecharmeerd van Cherry. En dan is er nog Balthazar: de zwart/witte kat die Dommel regelmatig dwars zit.

Voor ouders zal vooral de begin-tune van Dommel bekend in de oren klinken, velen van hen zaten vroeger aan de buis gekluisterd voor deze serie. Nu is het de beurt aan hun kinderen om Dommel en Semafoor te omarmen.

Dommel: vanaf maandag 30 mei iedere schooldag om 12.00 en 14.15 uur op Kindernet