Je hebt het vast al gehoord of gelezen: op Nederland 1 wordt vanavond een extra uitzending van Het Sinterklaasjournaal uitgezonden. Wat er precies aan de hand is, wil een woordvoerder van de NTR niet zeggen.

Naar aanleiding van een bijzonder en urgent nieuwsfeit heeft de NTR, in overleg met de NPO, besloten tot het inlassen van een extra uitzending van Het Sinterklaasjournaal”, luidt een verklaring van de omroep. “Gezien de ontwikkelingen is het op dit moment niet mogelijk nadere mededelingen te doen.

Of we ons zorgen moeten maken over de gezondheid van Sinterklaas, weet de woordvoerder niet. Het journaal wordt om 19.50 uur uitgezonden op Nederland 1.

Telefoontjes
De NTR is vrijdagmiddag overspoeld met telefoontjes nadat de omroep het extra Sinterklaasjournaal bekend had gemaakt.
Maar de NTR houdt de spanning erin. De omroep wilde vrijdag nog niet onthullen wat er precies te zien is in Het Sinterklaasjournaal middenin de lente. De NTR wil alleen kwijt dat het om ”een bijzonder en urgent nieuwsfeit” gaat.