Op 4 oktober  is het weer Werelddierendag. Op scholen en peuterspeelzalen wordt hieraan ook aandacht besteed. Kinderen mogen dan bijvoorbeeld hun favoriete huisdier of dierenknuffel meenemen.

Onderzoek wijst uit dat een omgeving met huisdieren voor kinderen heel positief is. Ze leren hoe ze met dieren om moeten gaan en voelen zich op een bepaalde manier verantwoordelijk door voor het dier te zorgen. Zo krijgen ze respect en liefde voor dieren. Het is bovendien schitterend om te zien hoe kinderen en dieren kunnen genieten van het contact met elkaar.

Op PeuterPlace vind je allerlei activiteiten voor peuters en kleuters  rond het thema Dieren en Dierendag. Leuk voor thuis, op de peuterspeelzaal of op school. Maak een knutselwerkje of kleur je favoriete dier. Bekijk een educatief filmpje, lees een dierenverhaal voor, maak een puzzeltje of doe een leuk spelletje!

Heb je een hond? Lees dan eens het artikel ‘ Kind en Hond‘ waarin Nathalie Sie een aantal nuttige tips en regels geeft.