meezing-moevie-logoSinterklaas is een echte filmfan. De dag nadat hij in het land aankomt, gaat Sint samen met zijn trouwe Pieten naar de bioscoop om zijn filmavontuur Het Sinterklaasjournaal: de meezing moevie op het grote, witte doek te zien.  Op zondag 15 november bezoeken zij bioscoop Camera, te Utrecht.

Tijdens de speciale Zappelin voorstelling kijken de echte Sinterklaas, de Hoofdpiet en andere Pieten terug op de spannende avonturen die ze onderweg naar Nederland hebben beleefd.

In de film het Sinterklaasjournaal: de meezing moevie vraagt een vaste kijker van het Sinterklaasjournaal aan de Hoofdpiet, hoe groot de stoomboot precies is. Om dit goed te kunnen demonstreren, roept de Hoofdpiet alle Pieten bij elkaar om het pakjesruim leeg te halen. Maar als bijna alle pakjes op het dek staan, komt de stoomboot in zwaar weer terecht en spoelt een groot deel van de pakjes overboord……

De regie van het Sinterklaasjournaal: de meezing moevie ligt in handen van Rita Horst (Knofje en Daltons). Bovendien maken uiteraard alle bekende gezichten van Het Sinterklaasjournaal hun opwachting in de film: Bram van der Vlugt, Erik van Muiswinkel, Rob Kamphues, Peter Lusse, Maarten Wansink, Dicky van den Toorn, Bob Fosko en cabaretgroep Droog Brood bestaande uit Bas Hoeflaak en Peter van de Witte.

Pupkin Film produceert de film in coproductie met de NPS. Independent Films is de distributeur.

Het Sinterklaasjournaal: de meezing Moevie draait momenteel in 82 bioscoopzalen in Nederland.