De Nederlandse (co-)productie SUSKE EN WISKE & De Texas Rakkers houdt prima stand tussen het geweld van de internationale ‘blockbusters’. Met de achtste plaats in de Top 10 van best bezochte films en met bijna 23.000 bezoekers,  is het de enige Nederlandse (co-)productie die momenteel in de Box Office-lijsten staat.

Ook in Belgie kwam de film ondertussen uit in de bioscoop en is men uiterst tevreden over de eerste cijfers. Na de 1e week is de film al goed voor meer dan 25.000 bezoekers.

Intussen stijgt ook de belangstelling voor de film uit het buitenland: in november krijgt de film twee speciale festivalvertoningen in Los Angeles, en verder zorgden de openingscijfers al voor interesse van kopers en festivals uit Duitsland, Spanje, Rusland en zelfs Dubai.

Ook zijn gesprekken gaande over een speciale screening van de film in Dallas, Texas. Voor deze confrontatie wordt momenteel hard gewerkt aan een Engelstalige versie van de film.

SUSKE EN WISKE & De Texas Rakkers, gebaseerd op het gelijknamige stripalbum van Willy Vandersteen, is geregisseerd door Marc Mertens en Wim Bien. Het is een coproductie van Bridge Entertainment en Skyline Entertainment met steun van o.a. het CoBo-fonds en in nauwe samenwerking met de AVRO, Bridge Entertainment Group, Studio Vandersteen en Standaard Uitgeverij.

In de stemmencast herkennen we onder andere Frank Lammers, Kees Boot, Daniel Boissevain, Javier Guzman, Jeroen van der Boom, Dennis van der Geest en Marijn Klaver & Nanette Drazic als Suske & Wiske.