In navolging van de eerdere publicatie van  (Seksuele voorlichting: vroeg beginnen!) heeft pedagoge/seksuologe Channah Zwiep een nieuw herzien artikel geschreven voor PeuterPlace.nl: “Seksuele opvoeding: doen!

Kinderen hebben een seksuele ontwikkeling. Die begint eigenlijk al vanaf de geboorte. Dat betekent dat kinderen seksuele gevoelens hebben. En alleen of samen spelenderwijs hun lichaam verkennen. Of vragen stellen over seksualiteit. Of verliefd worden. Seksualiteit kun je hierbij heel breed opvatten. Het gaat ook over lichamelijkheid, geslachtelijkheid en intimiteit.  Op PeuterPlace.nl geeft Channah in een notendop de seksuele ontwikkeling weer die een kind van baby tot puber doormaakt.

Seksualiteit gaat een leven lang mee.  Als ouder is het je taak kinderen hierbij te begeleiden. Hoe lastig dit ook voor je kan zijn. Je leert je zoon of dochter zo een positief gevoel over seksualiteit ontwikkelen. Veel ouders vragen zich af op welke leeftijd je met de seksuele opvoeding begint. En hóe je kinderen informatie geeft. Voor beide zaken geldt: hoe jonger je kind, hoe beter je over seksualiteit kan beginnen. Jonge kinderen vinden alles immers nog heel gewoon. Channah geeft een zestal tips om ouders te ondersteunen bij de seksuele opvoeding van hun kind.

Lees hier het artikel op PeuterPlace.nl.