Van e-books tot luisterboeken en digitale content  

1559-9a35870922a7dfe2931e12a9c232fe2eMet de gesloten scholen staan ouders en leerkrachten voor een uitdaging. Hoe bedenk je een zinvolle dagbesteding voor je kinderen? En hoe maak je een zo compleet mogelijk lespakket voor je leerlingen? Jeugbibliotheek.nl helpt.  

Werkstuk en spreekbeurt 
Op jeugdbibliotheek.nl kunnen leerlingen informatie vinden voor een werkstuk of spreekbeurt. Ze kunnen kiezen uit 11 thema’s en bijna 400 onderwerpen. Alle informatie, e-books en video’s per onderwerp staan geselecteerd op leeftijd. 

Luisterboeken voor leden én niet-leden 
Vrijdag 13 maart heeft de KB, de nationale bibliotheek, 30 extra luisterboeken beschikbaar gesteld. Deze zijn voor iedereen toegankelijk. Dus ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. De luisterboeken zijn te downloaden via de gratis LuisterBieb-app

E-books
Op jeugdbibliotheek.nl staan bijna 4.000 e-books uitgelicht. Kinderen zijn nog niet zo bekend met e-books, maar nu de bibliotheek gesloten is vormen ze een mooi alternatief. Zoekt een leerling een leesboek voor school? Dan bieden de e-books onder Lezen voor de lijst uitkomst. Je kunt de e-books lezen als je lid bent van de Bibliotheek.  

1559-d400a642f3d588aab31144c79cd9dbd3Digitale diensten 
Met een bibliotheekaccount hebben kinderen en jongeren gratis toegang tot verschillende digitale diensten. Bijvoorbeeld voorleesfilmpjes van De Voorleeshoek voor de allerkleinsten. Of karaokelezen met Yoleo: een boek lezen en luisteren tegelijk. Voor meer mediawijsheid is er de DataDetox Game. En jongeren die hun rijbewijs willen halen, kunnen online oefenen voor hun theorie-examen.