Pure fruit snack, gemaakt van 100% vers fruit,
een klein beetje groente en veel plezier!

Dit najaar kunnen kinderen genieten van een heerlijke en echt gezonde snack: BEAR. BEAR is een jojo-vormige snack, gemaakt van gedroogd vers fruit en groenten, zonder toegevoegde onzin. Geen toegevoegde suikers, fruitconcentraten of conserveringsmiddelen… absoluut niets. BEAR is het verantwoorde tussendoortje dat ook nog eens heerlijk smaakt: uw kleintje zal dit fruitsnackje met plezier uit de lunchtrommel halen.

Welke ouder kent het dilemma niet? Een gezonde lunchtrommel vullen voor je kleintje met items die ze ook nog graag eten. Kinderen kiezen graag voor het lekkere en laten gezonde keuzes als fruit en groenten sneller staan. BEAR is de gezonde keus voor ouders en tegelijkertijd voor kinderen een plezier om te eten.

BEAR is vanuit Groot-Brittannië, waar het zes jaar geleden werd geïntroduceerd, naar Nederland gereisd. Het product onderscheidt zich van andere tussendoortjes door het feit dat BEAR is gemaakt van 100% vers fruit en groenten en geen enkele toevoeging kent. Door het unieke productieproces zijn vitaminen, mineralen, en voedingsvezels bewaard gebleven. BEAR is dus niet alleen 100% verantwoord, maar ook ontzettend lekker en leuk voor jong en oud! In ieder zakje met jojo’s zit een verzamelkaart met informatie over de verschillende landen van de wereld. Met tien Bearcodes kunnen kinderen een gratis BEAR wereldkaart met landenstickers aanvragen. BEAR maakt van gezond snacken een leuke beleving. Voor jonge lastige eters is BEAR een echte uitkomst.

De fruitsnack is verpakt in een kleurrijk meeneemdoosje met daarin 5 porties papieren zakjes die ieder twee BEAR jojo’s bevatten. BEAR is vanaf medio augustus verkrijgbaar in de smaken aardbei en mango, framboos (deze is alleen verkrijgbaar bij Jumbo) en appel (deze is alleen verkrijgbaar bij Albert Heijn).

Het idee voor BEAR
De Britse Hayley Gait-Golding, personal trainer, had als droom een gezonde en smakelijke snack te ontwikkelen voor jong en oud. Toen ze hoorde van een onderzoek naar beren die in de buurt van steden leven vaker menseneten en junkfood eten tot 30% dikker zijn en aanzienlijk korter leven dan een beer in de wildernis, was de naam voor haar productlijn een feit. Inmiddels is BEAR onderdeel van XX en werkt het bedrijf met ruim 200 boeren op verschillende continenten die fruit en groenten van het seizoen leveren aan de BEAR fabriek.

Zo wordt BEAR gemaakt
In Zuid-Afrika staat de fabriek die werkgelegenheid biedt aan vrouwen uit de regio. Het unieke BEAR productieproces start met de beste verse vruchten en groenten van het seizoen die van over de hele wereld binnenkomen en deze, zonder het te verwarmen of koken (de vitaminen, mineralen en voedingsvezels blijven bewaard), samen te persen. Vervolgens wordt het fruit met zorg gebakken op lage temperatuur (42°C) in een traditionele fruitoven. Dit zorgt ervoor dat al het verse fruit en groenten hun gezonde voedingswaarden behouden. Tot slot wordt het gedroogde fruit met de hand gesneden en opgerold tot een jojo.

Ingrediënten BEAR:
BEAR Aardbei bevat aardbei, appel en peer en een klein beetje wortel.
BEAR Appel bevat appel, peer en een klein beetje groente.
BEAR Framboos bevat framboos, appel en peer en een klein beetje wortel.
BEAR Mango bevat mango, appel en peer.