Tijdens LEGO® WORLD wordt in de IJsselhal een enorm bos nagebouwd. Natuurmonumenten ondersteunt dit bos door kinderen met hun ouders vogelhuisjes van LEGO te laten maken. Het winnende LEGO vogelhuis komt in een echt bos te hangen. LEGO WORLD biedt dit jaar veel verschillende activiteiten, hierdoor zien bezoekers bijna door de bomen het bos niet meer.

In het LEGO bos worden de LEGO CITY lijnen zoals de bosbrandweer en de bospolitie tentoongesteld. In het bos is het LEGO bospolitiebureau nagemaakt van decorbouw en er staat een echte bosbrandweerauto. Op vele plaatsen kan er tussen de bomen met LEGO gebouwd worden aan bosdieren of boshutten. Het bos wordt volledig aangekleed met LEGO dieren en daarnaast ook met opgezette dieren van Natuurmonumenten.

De natuurorganisatie Natuurmonumenten telt ruim 730.000 leden. Samen hebben ze één gezamenlijk doel: zorgen voor natuur in Nederland. Vooral kinderen zijn in de ogen van Natuurmonumenten belangrijk. Door ze op jonge leeftijd de natuur te laten ervaren, willen ze op latere leeftijd die natuur ook beschermen. Daarom maken volgens Natuurmonumenten alle kinderen deel uit van OERRR. Met dit initiatief wil de organisatie kinderen met hun ouders, vriendjes, grootouders, juffen en meesters meer buiten laten spelen. Kinderen die zich aanmelden voor OERR krijgen gratis OERR-kaarten met allerlei leuke speel-, knutsel- en weetopdrachten voor buiten.

In de stand van Natuurmonumenten kunnen kinderen tijdens LEGO WORLD vogelhuisjes bouwen van LEGO. Elke dag wordt het mooiste vogelhuisje uitgekozen en wint de maker een verjaardagsfeestje met vriendjes en vriendinnetjes in een van de gebieden van Natuurmonumenten. Ook worden de vogelhuisjes van de winnaars gelijmd en daarna in een echt bos opgehangen.

LEGO WORLD wordt jaarlijks bezocht door ruim 70.000 bezoekers en was voorgaande jaren steeds uitverkocht. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.LEGOWORLD.nl.