De opnames van PENNY’S SHADOW over de vriendschap tussen mensen en paarden, vinden momenteel plaats op het mooie Waddeneiland Ameland. Iedereen die van paarden houdt zal zichzelf herkennen in de blinde liefde die het meisje Lisa voor de zwarte hengst Shadow voelt, en de angst wanneer je je meest dierbare bezit dreigt te verliezen.

Een spannende feel good familiefilm rondom het paard Shadow, in de film een nakomeling van één van de beroemdste reddingspaarden van Ameland.

Korte inhoud
De zwarte hengst Shadow, in de film een nakomeling van een van de dramatisch omgekomen reddingspaarden van Ameland, woont in een stal op de kampeerboerderij van Kai en zijn vader Erik. Een naar ongeluk heeft Shadow onbetrouwbaar gemaakt. Kai heeft nu een andere grote liefde; hij is dol op kitesurfen.
De zestienjarige Lisa heeft een speciale band met paarden. Met haar jongere zus Tess  en hun moeder brengen ze de vakantie door op de kampeerboerderij op het eiland. Tess neemt ook haar eigenwijze Shetland Pony Rakker mee. Lisa voelt zich direct aangetrokken tot Shadow. Ze weet zeker dat ze het mooie paard weer vertrouwen in mensen kan geven. Maar Kai wil hier niets van weten. In het geheim zet ze toch haar missie voort…

Ameland, 14 augustus 1979
Veel Amelanders worden weer emotioneel als ze aan de datum 14 augustus 1979 terugdenken. Voor de ogen van de eigenaren en tientallen badgasten verdwenen acht reddingspaarden in de kolkende zee terwijl ze een reddingsboot lanceerden. Een zeer tragische gebeurtenis die op Ameland grote verslagenheid teweeg bracht. Nog nooit was er met de reddingspaarden ook maar iets misgegaan. Pas na een spoedberaad van de ministerraad kreeg men toestemming de paarden op het eiland in de duinen te begraven. Ze liggen er vier aan vier, zoals ze altijd voor de boot liepen. In de film is Shadow een nakomeling van één van deze paarden.

De dertienjarige gitzwarte Lipizzaner hengst Neapolitano XXIX-18 en de twaalfjarige Lipizzaner Siglavy Capriola XVII-21 brengen in PENNY’S SHADOW samen de zwarte hengst Shadow tot leven. Het zijn indrukwekkende droompaarden met lange manen, een open blik en met prachtige bewegingen. Beide Lipizzaner hengsten zijn met name gezien hun kleur een bijzondere verschijning. In de hele wereld zijn maar zes of zeven goedgekeurde zwarte Lipizzaner hengsten. Veruit de meeste Lipizzaners zijn namelijk wit. Bijna alle Lipizzaner veulens worden zwart geboren, maar de meesten krijgen binnen enkele jaren een witte vacht. Dit komt door het schimmelgen dat de meeste vader- en moederdieren met zich meedragen. Zwarte Lipizzaner paarden zijn daarom zo bijzonder.

Voor de rol van de eigenwijze, guitige Shetland Pony Rakker werd tijdens de castingdagen op het terrein van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie in Ermelo de zwarte Shetlander met de naam Malle reeds tot winnaar uitgeroepen. Malle heeft een enorme uitstraling, heeft een eigenzinnig hoofd, mooie opvallende ogen en kan een heleboel leuke kunstjes. Met het op commando zitten, liggen, rollen, bokken en rondjes draaien wist de pony de jury al snel te overtuigen.

De hoofdrollen
Liza Sips
(TV-series Goede tijden, slechte tijden, Flikken Maastricht) is Lisa, een meisje met een ongelooflijk gevoel voor paarden. Ieder paard voelt zich al snel bij haar op zijn gemak. Ze is ook wel een betweter, waar sommigen grote moeite mee hebben. Haar jongere zusje Tess is ook gek op paarden, vooral op haar Shetland Pony Rakker.

Levi van Kempen
(TV-series Onderweg naar morgen, Tien torens diep)  kruipt in de huid van Kai. Hij voelt zich schuldig over de dood van zijn moeder, die bij een ongeluk is omgekomen, waar ook haar paard Shadow bij betrokken was. Sindsdien heeft hij een complexe relatie met het paard.  Zijn lievelingssport is kitesurfen.

Tanja Jess
(Leef!, Kees de Jongen, TV-series Bloedverwanten, Flikken Maastricht) is Daphne, de moeder van Lisa en Tess.

Rick Engelkes
(Pietje Bell-films, Kruimeltje, TV-serie Verborgen gebreken) speelt Erik, de vader van Kai. Van oorsprong is hij beeldhouwer. Nu is hij vooral gefascineerd door wat je allemaal van wrakhout kunt maken.

Valerie Pos
(Pietje Bell-films, Het wapen van Geldrop) is Tess, het jongere, excentrieke zusje van Lisa. Ook zij is gek op paarden maar vooral op haar Shetland Pony Rakker.

Kleinere rollen worden ingevuld door o.a. Roos Smit, Vivian van Huiden, Gaby Blaaser, Linsey Neelen, Bas de Nijs, Ruben Arnhem, Pim Wessels, Job Bovelander, Leo de Jong en Monic Hendrickx.

Meer op www.pennydefilm.nl