Het is bijna Halloween! Al sinds 2009 besteden we aandacht aan dit heerlijke griezelfeest. Geïnspireerd door enkele persbezoekjes in Moviepark en Bobbejaanland maakten we een Halloween rubriek. Naar aanleiding van een winactie voor een midweekje weg, werden fantastische tips ingestuurd om een Halloweenfeest voor kinderen te organiseren. We waren trots op de mooie rubriek die daaruit is ontstaan! Inmiddels vind je deze in veelvoud en met vele aanvullingen terug: Halloween is Here… 🙂 Leuk dat dit nu ook deel uitmaakt van de jaarlijks terugkerende themafeestjes!

Een aantal tips hebben we destijds met veel enthousiasme en plezier met onze eigen kleuters uitgetest. In 2009 gingen zij als eersten verkleed langs de deuren in ons dorp, met een zelf vertaald Trick or Treat lied! De letterlijke vertaling van Trick or Treat was best heftig. Snoep of je Leven werd Snoep of Schrik en daarom: geef wat lekkers, of ik … prik! De kleuters konden zo tenminste iets zingen wat ze begrepen.

Drie jaar geleden heeft Sanne Miltenburg het liedje met toestemming in haar prachtige prentenboek Mijn vriend de heksenkat geplaatst. Inmiddels zien we via Google dat Snoep of Schrik een begrip geworden is. Er zijn zelfs Snoep of Schrik tochten. We hopen dat het liedje intussen vaker met Halloween gezongen wordt! Let op: hierop berust copyright, dus vraag wel even toestemming voordat je het gebruikt)