In de VPRO jeugdserie Timmyland gaat Tim den Besten op onderzoek uit. Een baggerbedrijf weet hem te vertellen hoe hij een nieuw Waddeneiland kan opspuiten. Timmyland moet natuurlijk ook eigen wetten, een eigen vlag en een eigen munt krijgen. Tim praat met premier Mark Rutte, een legergeneraal en een rechter over leiding geven. Het volkslied wordt gezongen door niemand minder dan zangeres Froukje. In fictiescenes zie je het land van je dromen steeds meer vorm krijgen en ondertussen ontdekt Tim de waarden van een dictatuur en een democratie.

 

Tim den Besten: ‘In Timmyland start ik mijn eigen eigen land en heers zoals een kind dat zou doen: ik ben hier de enige baas en ik bepaal! Maar of dat nou zo’n goed idee is?’

 

Timmyland: vanaf 13 november, elke zondag, 19.20 uur, VPRO, NPO Zapp

 

Over Tim den Besten

Tim den Besten (1987) is presentator, programmamaker en schrijver. Hij was te zien in onder andere Tims ^ tent, De outsiders, 100 dagen voor de klas, 100 dagen in je hoofd en in de VPRO Jeugdseries Beestieboys en Kwartier van het dier.

 

Over VPRO Jeugd

VPRO Jeugd is al ruim dertig jaar leverancier van onderscheidende kinderprogramma’s. Geen dagelijkse kost, maar andere koek. Eindeloos houdbaar, altijd lekker