Op 13 december om 15:00 uur gaat op Boomerang een gloednieuwe serie in première: Molmans! De serie is het vervolg op de film Master Moley: By Royal Invitation, waarin Molmans en zijn magische boek, Manny, het dorp redden van de Tuinman. Laten we kennismaken met de inwoners van Moltown!

Molmans

Molmans paste vroeger niet echt tussen de andere mollen in Moltown. Tot hij gekozen werd als hoeder van het magische boek, en het dorp redde van de tuinman! Ondanks het feit dat hij de held is van het dorp, is hij zelf niet veranderd. Hij blijft dezelfde vrolijke, dromende mol die hij altijd is geweest. Hij houdt van eten, nieuwe dingen bedenken, zijn autootje en Manny.

Manny

Manny is niet zo maar een boek, hij is een vliegend, mysterieus, ondeugend magisch boek! Zijn magische kunstjes gaan niet altijd als verwacht, en veroorzaken vaak zelfs grotere problemen dan die hij oplost. Hij vliegt altijd met Molmans mee, en ook al kan hij niet praten, hij uit zijn gevoelens door middel van explosies en magie. Hij houdt van spelletjes spelen, magie, zingen en dansen.

Dotty

In het holletje naast die van Molmans woont Dotty. Deze slimme uitvindster heeft haar eigen netwerk van tunnels waarmee ze overal in het dorp kan komen. Ze is een echte dierenliefhebber en zal nooit van haar leven een worm eten, ze houdt het bij vegan snacks! Dotty is het brein achter Molmans’ missies, al raakt ze vaak iets te enthousiast waardoor alles in de soep loopt.

Mishmosh

Deze komische stadsplanner is de beroemdste uitvinder van Moltown. Hij bedenkt de meest geweldige dingen die het leven in Moltown nóg beter gaan maken. Hij is heel goed in recyclen, en hergebruikt allerlei prulletjes die mensen weggooien. Hij wil dan ook altijd van Molmans horen hoe de mensen deze objecten gebruikten. Hij is Dotty’s oom en bedenkt het liefst nieuwe dingen voor haar.

Volg vanaf 13 december om 15:00 uur de avonturen van Molmans en zijn vrienden, op Boomerang!