Tijdens de kerstvakantie zijn er dit jaar weer allerlei familie-doe-activiteiten in het Mauritshuis. Kinderen kunnen aan de slag als schilderijendokter en samen met een echte fotograaf maken ze in het museum de mooiste foto’s met hun eigen telefoon. Ook kun je met de hele familie op de foto als een huishouden van Jan Steen. Of wandel héél rustig langs de schilderijen met de Slow Art Cards. De jongste kinderen gaan op stap met Maurits Muis en daarna zelf schilderen in onze Kunstwerkplaats. En natuurlijk staat er op het voorplein weer een enorme kerstboom te stralen en is de foyer van het museum is kerstsfeer gebracht. Kinderen t/m 18 jaar hebben altijd gratis toegang tot het museum!

Voor de onderstaande activiteiten is een reservering nodig via www.mauritshuis.nl

Maurits Muis en Rembrandt (4-6 jaar)

Wist jij dat er in museum het Mauritshuis een muis woont? Hij heet Maurits Muis en heeft een spannend avontuur beleefd met de beroemde schilder Rembrandt. Tijdens de het programma bekijk je zijn favoriete schilderijen, lees je samen het prentenboek Maurits Muis & Rembrandt én maak je zelf een schilderij.

Tijd: 13.00 uur Duur: circa 90 minuten Leeftijd: voor kinderen van 4 – 6 jaar (begeleiding door een volwassene is verplicht)
Prijs: € 8,50 per persoon (kinderen en volwassenen) + geldig museumentreeticket. 

Aan de slag als schilderijendokter (vanaf 7 jaar)

Trek daarna een witte jas aan en word zelf een schilderijendokter. Je maakt schilderijen schoon, doet onderzoek en gaat natuurlijk ook met verf aan de slag. Werk jij heel precies als een restaurator of gebruik je toch liever je eigen fantasie als een echte kunstenaar?

Tijd: 13.00 uur Duur: 90 minuten Leeftijd: vanaf 7 jaar (ouders mogen ook meedoen, maar is niet verplicht)
Prijs: 8,50 per persoon (kinderen en volwassenen) + geldig museumentreeticket.

Familierondleiding: Smartphone fotografie (vanaf 9 jaar)

Samen met een fotograaf ontdekken jullie de mooiste schilderijen van het Mauritshuis. Je bekijkt de schilderijen door de ogen van een fotograaf en leert tegelijkertijd om zelf bijzondere foto’s te maken met je telefoon. De mooiste foto die je maakt printen we uit en mag je mee naar huis nemen.

Tijd: 15.00 uur Duur: 90 minuten Leeftijd: families met kinderen vanaf 9 jaar
Prijs: 8,50 per persoon (kinderen en volwassenen) + geldig museumentreeticket.

Voor de onderstaande activiteiten is géén reservering nodig:

Groeten uit het huishouden van …… (alle leeftijden)
Ga in de foyer met de hele familie op de foto als een huishouden van Jan Steen. Iedere dag van 11.30 – 15.30 uur
(2 museumdocenten)

Slow Art Cards (16+)
Ervaar het museum op een andere manier met deze kaarten die je helpen om langer stil te staan bij een schilderij en anders te kijken. Wordt uitgedeeld bij de balie.Voorlezen (4+)
Elke dag om 11.30 uur kun je luisteren naar een verhaal in de Gouden Zaal. We lezen Het Kerstverhaal van ‘IA’, het Ezeltje voor, een nieuw kinderboek dat is geschreven door Martine Gosselink, directeur van het Mauritshuis, maar ook over Maurits Muis die een spannend avontuur beleeft. Iedere dag (behalve maandag) om 11.30 uur.