Jaaa, het is bijna Halloween! Al sinds 2009 besteden we aandacht aan dit heerlijke griezelfeest. Naar aanleiding van een winactie voor een midweekje weg, kregen we fantastische tips ingestuurd om een Halloweenfeest voor kinderen te organiseren. We waren trots op de mooie rubriek die daaruit is ontstaan! We hebben een aantal tips met veel enthousiasme en plezier met een groep kleuters uitgetest. Elf jaar geleden alweer, gingen zij als eersten verkleed langs de deuren in ons dorp, met een zelf vertaald Trick or Treat lied! De kleuters konden zo tenminste iets zingen wat ze begrepen. Twee jaar geleden heeft Sanne Miltenburg het liedje met toestemming in haar prachtige prentenboek Mijn vriend de heksenkat geplaatst. We hopen dat het liedje intussen vaker met Halloween gezongen wordt!

Destijds was Halloween nog niet zo populair, en bij ouderen vrij onbekend. Sommige mensen waren aangenaam verrast, en vroegen of ze hun camera mochten pakken, anderen werden boos, ze vonden de kinderen brutaal. šŸ™‚
De kinderen hadden een fantastisch feest, met griezelspelletjes, knutsels, griezeltraktaties en en een lampion met een mandje snoep als souvenir.
Nu komen er elk jaar steeds meer groepjes kinderen langs de deur. Leuk dat Halloween op 31 oktober nu ook deel uitmaakt van onze jaarlijks terugkerende themafeestjes!

Zeg nou zelf: wat is nou leuker dan een feestje waarop je samen met je vrienden kunt griezelen en verkleden? Dat blijkt wel uit de vele ingezonden tips voor Halloween activiteiten en spelletjes. Daarnaast vind je in onze Halloween themarubriek allerlei leuke Halloween knutseltips, kleurplaten, trick-or-treat liedjes en griezelige recepten en prentenboeken.

Heb jij nog leuke ideeƫn die een aanvulling zijn voor onze rubriek? Stuur dan een berichtje naar de redactie!