‘Prikkelarme bezoekmomenten zullen vaker terug komen in het zeeaquarium’

Tientallen kinderen met bijvoorbeeld autisme hebben kennis kunnen maken met Sea Life op Scheveningen. ‘De blijdschap bij de kinderen en de ouders was groot’, vertelt Nicola Hamilton, general manager van Sea Life Scheveningen. Het zeeaquarium ontving de afgelopen dagen vele aanmeldingen voor deze prikkelarme testdag.

Voor kinderen met autisme kan een bezoek aan een museum of attractie heel vermoeiend zijn. Om overprikkeling te voorkomen heeft Sea Life een aantal maatregelen genomen, zoals het inrichten van een rustplek. Ook waren de lichten gedimd, stond de muziek uit en hebben de medewerkers een speciale training gehad. Veel ouders spraken hun blijdschap uit: ‘Voor het eerst heb ik een onbezorgd uitje met mijn zoon’, vertelde een blije vader. ‘Geen prikkels alleen maar een grote glimlach zie ik bij mijn dochter, ze heeft zelfs haar koptelefoon afgezet.

Al bijna een jaar bleven de deuren van Sea Life Scheveningen gesloten. Alleen de dierenverzorgers hebben de afgelopen maanden contact gehad met de dieren. ‘Een groot contrast met de normale situatie waar dagelijks bezoekers in- en uitlopen, langs de aquaria slenteren en er muziek aan staat. Het verwelkomen van vele bezoekers vanaf 5 juni, op de dag dat Sea Life officieel open mag, moet ook voor het welzijn van de dieren goed worden voorbereid. Deze testdag was dus ook voor de dieren belangrijk.’ 

‘Helaas hebben wij wel tientallen kinderen moeten teleurstellen. Om drukte te voorkomen is een beperkt aantal bezoekers noodzakelijk. Om iedereen de kans te geven om prikkelarm te genieten van het grote zeeaquarium op Scheveningen zullen wij ons uiterste best doen om deze middag terug te laten keren. Aan de ouders hebben wij feedback gevraagd, uiteraard gaan wij hier mee aan de slag. Houd voor de prikkelarme middagen onze website en social media kanalen in de gaten’, besluit Hamilton.

Ontdek de verrassende onderwaterwereld in Sea Life Scheveningen. Tijdens een wandeling langs ruim 45 aquaria ontmoet u bekende vissen als de kabeljauw en het zeepaardje, maar ook roggen en zeesterren! In Amazonia waant u zich in het tropisch regenwoud, u ziet de prachtige bewoners van de rivier de Amazone, waaronder de gevaarlijke piranha’s. Ervaar hoe het is om een duik te nemen in de tropische zeeën wanneer u door de tunnel loopt omringd door 180.000 liter water…inclusief zeeschildpad en prachtige koralen! Ontmoet ook de otters en de pinguïns.