Vandaag heeft Cartoon Network een nieuwe campagne gelanceerd om kinderen te helpen actie te ondernemen voor het klimaat. Het gaat om kleine uitdagingen die kinderen kunnen aangaan via het speciale platform: cartoonnetworkclimatechampions.com

Cartoon Network klimaatkampioenen is ontwikkeld in samenwerking met de wereldwijde milieuorganisatie WWF met als doel dat kinderen in een veilige omgeving kunnen leren over klimaatverandering. Door middel van kleine dagelijkse uitdagingen worden kinderen gemotiveerd om thuis, op school en in de buurt veranderingen aan te brengen, waarmee ze een verschil kunnen maken.

In totaal zijn er meer dan 100 kleine acties en uitdagingen waar kinderen aan kunnen deelnemen, en leuke quizzen, games en video’s. Ze kunnen hun voortgang bijhouden via een wereldwijde activiteitenkaart, die live wordt bijgewerkt voor elke voltooide actie. De kaart laat zien hoe de klimaatkampioenen een verschil maken in Nederland en over de hele wereld, door een gemeenschap te creëren van jonge mensen die hun krachten bundelen voor het klimaat.

Word vandaag een Cartoon Network klimaatkampioen en maak een wereld van verschil! Stem af op Cartoon Network en cartoonnetworkclimatechampions.com voor meer informatie over hoe jij en je familie onze planeet kunnen helpen.