Op 8 oktober 2020 komt de film “De Schooltuin – een jaar rond met je handen in de grond” uit in de bioscoop en filmtheaters.  

Naast de film willen we scholen en leerlingen inspireren om ook zelf aan de slag te gaan met het verbouwen van hun eigen groenten. Als ondersteuning daarbij is door EMS FILMS en IVN Natuureducatie audiovisueel lesmateriaal ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd van 7 t/m 10 jaar.

Vanaf vandaag al is dit materiaal voor iedereen geheel gratis beschikbaar.

Het lesmateriaal bij de film “De Schooltuin” bestaat uit zes lessen. Deze lessen kunnen apart of als lessenreeks worden gebruikt. Ze zijn gericht op leerlingen van groep 4, 5 en 6 in het basisonderwijs.  Maar ze kunnen ook prima voor kinderen in de BSO worden gebruikt. Alle lessen zijn gebaseerd op fragmenten uit de film De Schooltuin. De thema’s van de lessen zijn: zaaien, de bodem, groei, dieren in de moestuin, samenwerken en oogst. Bij elke les hoort een videoclip van ongeveer 2 minuten en een aantal bonusclips.

Het bekijken van de bioscoopfilm kan vanaf 8 oktober.  Een speciale schoolvertoning in het najaar is een prachtige inspiratie voor de kinderen die aan de slag gaan met moestuinieren.

Het lesmateriaal wordt gratis online aangeboden aan alle scholen, BSO’s  en (natuur)organisaties.  Online vind je alle informatie.

schooltuin2

Over IVN Natuureducatie
IVN laat jong én oud de natuur van dichtbij beleven. In de buurt, in de nationale parken en op school. Bijna 25.000 vrijwilligers en leden van IVN laten zien hoe fascinerend, leuk, gezond en belangrijk de natuur is. Voedseleducatie hoort bij natuurbeleving. Daarom stimuleert IVN moestuinieren. Wil je meer weten over wat IVN doet op gebied van moestuinieren en voedseleducatie? Kijk dan op https://www.ivn.nl/moestuin

Over EMS FILMS
De afgelopen 25 jaar heeft EMS FILMS internationaal bekroonde documentaires voor bioscoopvertoning, televisie-uitzending en museumgebruik geproduceerd. Films en series zoals De Nieuwe Wildernis, Holland – Natuur in de Delta, This is Holland en De Wilde Stad.

De ontwikkeling van het lesmateriaal is mede mogelijk gemaakt door financiering door Jong Leren Eten.