Het iconische VPRO-programma Achterwerk in de kast is terug. Want in deze gekke tijden kan Nederland wel wat positiviteit gebruiken. Van 1984 t/m 1992 was het een klassieker voor de jeugd, nu kan iedereen meedoen en zijn eigen video insturen via vpro.nl/achterwerk. Ruben Terlou, Stef Biemans, Tim den Besten en Krista en Marcelle Arriëns (De sekszusjes) trappen deze nieuwe reeks af. De inzending van Ruben is nu te zien op de social mediakanalen van de VPRO.

achterwerk
foto: Ruben Terlou en puppy Kapitein © VPRO

Het zijn gekke tijden waarin we massaal thuis moeten blijven. Tegelijkertijd is iedereen enorm creatief bezig. Op social media met grappige filmpjes over toiletpapier, of op straat met bemoedigende krijttekeningen. Jong en oud delen hun creativiteit, emoties of humor om anderen te inspireren. Geen beter decor om dit te doen dan het beproefde format van Achterwerk in de kast. De formule is simpel: in een kast, tussen twee gordijnen, met enkele minuten zendtijd. Geen montage en hulp van anderen. Bloopers zijn dus inbegrepen. Iedereen mag meedoen en inzenden op vpro.nl/achterwerk. Alle inzendingen worden gepubliceerd op deze site. Wie weet zit er wederom een klassieker bij zoals de jongen met de paling.

 

kijk voor meer informatie op vpro.nl/achterwerk
https://vimeo.com/411041695
#achterwerkindekast

Over Achterwerk in de kast
In deze iconische VPRO-jeugdserie, die van 1984 t/m 1992 op televisie te zien was, spelen kinderen de hoofdrol en zijn zij aan het woord. Ze vertellen over hun dromen, wensen, klachten of vertonen hun kunsten en dieren. Het idee kwam van de brievenrubriek ‘Achterwerk’ uit de VPRO Gids. Daarin schreven kinderen zeer openhartig over wat hen bezighield. Achterwerk in de kast  kan gezien worden als de voorloper van de huidige social media. Een van de meest memorabele video’s is die van de jongen met zijn paling die niet mee wil werken.