tijl.jpgRuim 200 kinderliedjes, rijmpjes en ritmische spreekteksten die allemaal gratis te beluisteren zijn. Kinderliedjesschrijver en theatermaker Tijl Damen lanceert zijn nieuwe website http://www.tijldamen.com. Naast zijn liedjes is op de website ook uitgebreide informatie te vinden over de interactieve kindervoorstellingen en het illustratiewerk van Tijl Damen.

Tijl Damen trekt al bijna tien jaar langs scholen, theaters, festivals en andere evenementen in Nederland en Vlaanderen met zijn interactieve theatervoorstellingen voor kinderen. Hij speelt voor kinderen van 2 t/m 12 jaar, maar ook kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking behoren tot zijn doelgroep. Zijn liedjes worden enthousiast gebruikt en aangeleerd op tal van basisscholen en kinderdagverblijven in zowel België als Nederland. Tijl: ‘Of ik nu in Friesland, Limburg, Oost-Vlaanderen of de Randstad speel: het gebeurt steeds vaker dat mensen me na een voorstelling aanspreken en vertellen dat ze mijn liedjes gebruiken. Dat geeft voldoening. Daar schrijf ik ze tenslotte voor. Daarom was het tijd voor een nieuwe website die al die kinderliedjes zo toegankelijk mogelijk beschikbaar stelt.’

Stonden op zijn vorige website al tientallen liedjes, op de nieuwe site zijn meer dan 200 kinderliedjes, rijmpjes en ritmische spreekteksten van zijn hand kosteloos te beluisteren, compleet met liedteksten, akkoorden, bladmuziek en videoclips. Een uitgebreide zoekfunctie maakt het mogelijk om te filteren op thema en doelgroep. In de webshop zijn de liedjes vervolgens te koop als download: zowel losse liedjes als complete albums, met zang of de instrumentale versie. Tijl: ‘Met de website ben ik niet over één nacht ijs gegaan. Het eerste ontwerp maakte ik anderhalf jaar geleden. Ik vind het belangrijk dat de site precies die sfeer uitstraalt die ik met mijn werk wil neerzetten. Een soort online versie van mijzelf. Daarnaast moest de site ook overzichtelijk en gebruiksvriendelijk worden, best een uitdaging als je er zoveel op kwijt wilt.’

Naast liedjes is op de website ook een uitgebreid overzicht te vinden van alle interactieve kindervoorstellingen die Tijl aanbiedt, met de mogelijkheid om een offerte aan te vragen of een boeking te doen. Onder het kopje ‘Tijl tekent’ zijn voorbeelden te bekijken van Tijls tekenwerk ( hij werkt ook als illustrator). Voor regenachtige herfstdagen is er ‘Radio Tijl’: dik drie en een half uur onafgebroken kinderliedjes van Tijl over de meest uiteenlopende onderwerpen.