bredakidsHeb je niets te doen in de herfstvakantie, trommel dan je ouders of opa en oma op om samen naar de BredaPhoto Kids Week te gaan. Van 16 tot en met 21 oktober zijn er elke dag bijzondere workshops waarin kinderen zelf aan de slag gaan met fotografie en het thema ‘To Infinity and Beyond`. De workshops zijn georganiseerd samen met Nieuwe Veste, Uitvindfabriek en KidzFotoLab en zijn bedoeld voor kinderen van 6 tot 14 jaar. Kinderen kunnen fotogrammen maken, meedoen aan een PhotoHunt of zelf een kunstwerk maken van oude apparaten in de Scrap-workshop. En er nog veel meer! Hieronder een aantal hoogtepunten.

Scrap-workshop van de Uitvindfabriek
Op woensdag 17, donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober tussen 11.00 en 12.30 uur is er de Scrap-workshop van de Uitvindfabriek. Tijdens deze workshop mogen kinderen zelf met gereedschap oude apparaten uit elkaar halen. Zo ontdekken ze wat erin zit en hoe het gemaakt is. Van de onderdelen maken de kinderen dan weer een nieuw kunstwerk. Dat vraagt om de nodige fantasie. Wordt hier de robot van de toekomst, een raket of misschien wel een teletijdmachine ontworpen?!

Workshop foto bewerken van Nieuwe Veste
Onder begeleiding van Rozanne Houtveen van Nieuwe Veste gaan kinderen op woensdagmiddag 17 oktober van 14.00 tot 15.30 uur zelf foto´s maken. Ze krijgen een foto-opdracht en gaan met de camera aan de slag. Daarna leren ze de foto´s te bewerken op de computer in de fotostudio van Nieuwe Veste.

Kijkplezier met de stadsfotograaf van Breda
Nieuw fotografietalent kan op donderdag 18 oktober mee met de officiële stadsfotograaf Jörgen Janssens uit Breda. Kinderen ontdekken BredaPhoto Festival met hun eigen fotocamera of mobiel. De Stadsfotograaf gaat samen met de kinderen op pad om ze de fijne kneepjes van het ‘fotografisch-kijken’ en fotograferen te leren. Samen brengen ze het BredaPhoto Festival in beeld.

Tickets en informatie
Het merendeel van de workshops is gratis te bezoeken. Deelnemers moeten zich wel vooraf opgeven via www.bredaphoto.nl/kidsweek. Via deze link komen geïnteresseerden in een google formulier dat kan worden ingevuld en verzonden.