vangoghTijdens de herfstvakantie vinden de speciale Familiedagen in het Van Gogh Museum plaats. Er is dan elke dag van alles te beleven in het museum en alle activiteiten zijn gratis.

Een bijzonder onderdeel van deze Familiedagen is de samenwerking met het programma StoryZoo, een educatieve animatieserie waarmee kinderen spelenderwijs Engels leren. Als het magische boek ‘StoryZoo’ opengaat, komen de vrolijke figuren Toby de Aap, Pepper de Papegaai en Bax de Beer tevoorschijn om samen de spannendste avonturen te beleven. De serie wordt onder meer uitgezonden op RTL Telekids.

Het Van Gogh Museum heeft in samenwerking met StoryZoo vijf speciale afleveringen geproduceerd waarin Bax, Pepper en Toby de jonge kijkers mee nemen door het museum langs Vincents beroemdste schilderijen om hen wat leren over zijn leven en kunstwerken. Deze vijfdelige reeks wordt tijdens de herfstvakantie uitgezonden in het museum zelf en op Telekids en krijgt een permanente plek op het onderwijsplatform Van Gogh op school.

Als aanvulling op de afleveringen is tijdens de Familiedagen in het Van Gogh Museum een speciale StoryZoo-speurtocht te doen. De kinderen worden mee op avontuur genomen door de karakters van StoryZoo om meer te leren over Vincents kunst. Bovendien kunnen ze beter kennismaken met Bax, Pepper en Toby en is het zelfs mogelijk om in het museum met de figuren op de foto te gaan. Tot slot verschijnt er een speciaal ‘StoryZoo in het Van Gogh Museum’-boek, dat onder meer in de webshop en gedurende de familiedagen in het museum verkrijgbaar is.

De speurtocht en meet & greets vinden plaats van 15 tot en met 28 oktober. De meet & greet vindt elke dag plaats tussen 10.30 uur en 12.00 uur, de speurtocht is de hele dag beschikbaar. Meer informatie over het totale programma is hier te vinden.