appleonionEen appel en een ui lopen over straat. En nee, dat is niet het begin van een flauwe mop!

Apple & Onion is een kersverse animatieserie die vanaf 3 september om 16:55 uur exclusief te zien is op Cartoon Network. De serie vertelt het verhaal van twee beste vrienden – een appel en een ui – die in een kleurrijke stad wonen die tot de nok gevuld is met food-people. Eetbaar, aaibaar en vooral voorzien van een ‘gezonde’ dosis humor.

Apple is zorgzaam, ziet het goede in iedereen en is een kei in het oplossen van puzzels. De beschermende Onion is een echte techneut en een ster in gamen en basketballen. Samen vormen ze het perfecte team. Met hun optimistische instelling en slimme oplossingen tackelen ze de uitdagingen die ze op elke straathoek tegenkomen.

Want wat doe je als je huisbaas op het punt staat naar het buitenland te emigreren? Hoe ga je om met heftige zenuwen vlak voor een basketbalwedstrijd? En met welke truc kom je toch bij dat feestje binnen als je per ongeluk de uitsmijter beledigd hebt? Het is slechts een greep uit de vele hilarische uitdagingen die Apple en Onion op originele wijze proberen op te lossen. De twee verliezen daarbij nooit zichzelf of hun vriendschap uit het oog.

Om je nog meer in de Apple en Onion stemming te brengen heeft CT in samenwerking met het Voedingscentrum  twee speciale Apple & Onion recepten voor je samengesteld, die je hier kunt downloaden:
Recept Appel Couscous
Recept Kip met Appel, Kokos en Kerrie

Met karakters als Apple, Onion, Burger, Hot Dog, Falafel en Patti is dit een serie om je vingers bij af te likken!