Op 4 mei zijn we twee minuten stil. Twee minuten waarin we samen oorlogsslachtoffers herdenken. In 2018 vindt de tweede editie van de Nationale Jongerenherdenking plaats. Een herdenking, als aanvulling op de Nationale Dodenherdenking, voor en door jongeren om op een geheel eigen manier stil te staan bij de oorlogsslachtoffers van alle tijden.

Op 4 mei 2018 vindt in Rotterdam, Roosendaal en Amsterdam de tweede editie van de Nationale Jongerenherdenking plaats als verrijking van de vele herdenkingen die op 4 mei in het hele land plaatsvinden. Uit het vanochtend gepubliceerde ‘Nationaal Vrijheidsonderzoek 2018’, uitgevoerd door Kantar Public in opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, blijkt dat jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 24 jaar het minst betrokken zijn bij de herdenking op 4 mei. Juist hierom startten Jeugdtheater Hofplein en Luxor Theater Rotterdam vorig jaar met de Nationale Jongerenherdenking, een herdenking voor en door jongeren (vanaf 10 jaar) om op een geheel eigen manier stil te staan bij de oorlogsslachtoffers van alle tijden en hen meer te betrekken.

Een bevlogen jongerenredactie ontwikkelt en voert het speciale herdenkingsprogramma per stad uit. In alle drie de steden zijn diverse optredens van jongeren uit de regio, is er een wensmuur waar bezoekers een boodschap achter kunnen laten en wordt de twee minuten stilte voorafgegaan door een interactieve compositie van The Smartphone Orchestra, die de plek van het traditionele Taptoe-signaal invult.

Ga naar www.nationalejongerenherdenking.nl/ voor meer informatie en de programma’s.