Op 7 april verschijnt er een nieuw avontuur van Pinkeltje: Pinkeltje in het Spoorwegmuseum. Daarom organiseert het Spoorwegmuseum op zondag 9 april een feestelijke Pinkeltjedag met een speurtocht, fotomoment en tekenworkshops.

Programma
 illu_pinkeltje_pb_kleinIllustrator Arne van der Ree geeft gedurende de dag tekenworkshops voor kinderen (om 11:30, 12:30, 14:00, 15:00 uur – inschrijven niet nodig). In het museum wordt Pinkeltje in het Spoorwegmuseum verkocht en er is de mogelijkheid het boek te laten signeren door Arne van der Ree. Kinderen treden met een leuke speurtocht in de voetsporen van Pinkeltje en tijdens het fotomoment kunnen ze op de foto als Pinkeltje, compleet met baard en puntmuts.

Pinkeltje in het Spoorwegmuseum
Vanaf 7 april in de (online) boekhandel
pinkeltje_in_het_spoorwegmuseumIn een oude postzak bevindt zich al jaren een vergeten brief. Wanneer Pinkeltje en zijn vrienden zich moeten verstoppen in een oude posttrein in het Spoorwegmuseum, vindt Pinkeltje deze brief. Hij maakt de envelop open en ontdekt dat het een bericht is voor een mysterieuze dame. De brief had al in het jaar 1952 bezorgd moeten worden… in Istanboel! Samen met zijn vrienden bedenkt Pinkeltje een plan: ze gaan hem alsnog bij deze mevrouw afl everen. Maar hoe krijgen ze dat voor elkaar? Zonder het goed en wel te beseffen, storten ze zich in een groots avontuur: een spectaculaire treinreis, aan boord van de Oriënt-Express – terug in de tijd!