De nieuwste originele content van Warner Bros. Animation – Dorothy & the Wizard of Oz en de gloednieuwe Wacky Races – maken hun internationale debuut op TV-zender Boomerang vanaf juni 2017

wacky racesTurner International geeft vandaag details vrij van twee langverwachte originele nieuwe series van WB Animation: Dorothy & the Wizard of Oz en Wacky Races. De twee series vullen vanaf juni 2017 de lijst van klassieke en eigentijdse animatieseries van het internationale kinderkanaal Boomerang aan. In de Verenigde Staten zijn de series exclusief te zien via de VS streaming abonnementenservice. Dorothy & the Wizard of Oz is een blijmoedige, komische fantasieserie gebaseerd op de klassieke boekenreeks van L. Frank Baum en speelt zich af kort nadat Dorothy en haar vrienden de Slechte Heks van het Westen hebben verslagen. Dorothy is door Koningin Ozma benoemd tot Prinses van Emerald City en, praktisch geboren voor de rol, pakt Dorothy haar koninklijke taken aan met het enthousiasme en moed van een boerendochter. Maar het is ook een hele verantwoordelijkheid, want Oz is nogal chaotisch. Er zijn heksen, tovenaars, Munchkins, vliegende apen en een hele mengeling van mythische wezens. Met regelmaat komt magie in de verkeerde handen terecht en dat is waar Dorothy om de hoek komt kijken! Als Prinses van Emerald City voelt Dorothy zich verantwoordelijk om de chaos in toom te houden. Ze vindt het heerlijk om uit te zoeken welk magische persoon, plaats of voorwerp voor onrust zorgt in Oz en daar een stokje voor te steken. Dat is niet altijd makkelijk, maak een foutje in Kansas en er is gewoonlijk niets aan de hand, maar maak een foutje in Oz en er zal een slechte heks of twee achter je aankomen.

wacky raceEn nu worden alle racers teruggeroepen op de baan: de klassieke Hanna-Barbera serie Wacky Races is terug in een volledig nieuw racejasje en kondigt de terugkeer aan van ieders favoriete racers en natuurlijk hun gekke racewagens! Penelope Pitstop in haar Compact Pussycat is de brutale zuidelijke schoonheid wiens charme en intelligentie haar tot een formidabele racer maken, maar het grootste deel van de tijd neemt ze een omweg om andere racers te redden. De beste vriend van Penelope is Peter Perfect in zijn Turbo Terrific; hij heeft een groot hart en een nog groter ego dat de smeerolie is van zijn super positieve ‘de schouders eronder’ mentaliteit. En ondertussen schrikken in de Mean Machine, Dick Dastardly en zijn handlanger, Muttley, nog steeds nergens voor terug om de race te winnen met welke middelen dan ook. En als er iets bizars, engs, slijmerigs of gewoon raars gebeurd hebben de Gruesome Twosom e — Tiny en Bella — er ofwel iets mee te maken of zit het in hun “monster”truck, de Doombuggy.   Deze bekende gezichten worden aangevuld met een compleet nieuwe line-up met racers die klaar staan om de baan op te gaan en te racen naar vreemde en exotische gebieden overal ter wereld en verder! Met nieuwe racers, nieuwe wagens en spectaculaire nieuwe locaties is Wacky Races niet alleen een onderhoudsbeurt; het is een volledig nieuw racejasje gevuld met razendsnelle slapstick komedie, spanning op volle toeren en pure clowneske lol van start tot finish.

Patricia Hidalgo, Chief Content Officer, EMEA Kids & International Kids Strategy van Turner legt uit: “De introductie van deze iconische shows en verhalen is zeer goed getimed omdat we verder bouwen aan Boomerang, ons tweede vlaggenschip naast Cartoon Network en een sterk kinder- en familiemerk in internationale markten. Dorothy en Wacky belichamen beiden perfect de onderliggende waardes van Boomerang en we zijn ervan overtuigd dat nieuwe en bestaande fans van de TV-zender zullen houden van deze nieuwste series van ons zusterbedrijf.” Dorothy & the Wizard of Oz en Wacky Races zijn een aanvulling op Boomerangs’ portfolio van leuke en grappige shows die geschikt zijn voor meerdere generaties, met De Tom en Jerry Show, Be Cool, Scooby-Doo!, Bunnicula en Looney Tunes van Warner Bros. Animation, de nieuwe Boomerang Original producties The Happos Family en wereldwijde en internationale aanwinsten zoals Grizzy en de Lemmings en Mr Bean: De Animatie Serie.