In het nieuwe seizoen van De proefkeuken ontleden Pieter en Willem allerlei producten en onderzoeken ze hoe het gemaakt wordt. Behalve voedsel zoals pizza en kip ontrafelen ze ook niet-eetbare producten zoals parfum, vuurwerk en een voetbal. Waar zijn al deze producten van gemaakt en kunnen ze dat zelf ook maken? Wat hebben ze allemaal nodig om het zelf in een schuur in elkaar te knutselen?

proefkeukenIn tien afleveringen maken ze: pizza, een voetbal, parfum, kip, een spijkerbroek, sushi, een skateboard, döner kebab, vuurwerk en een fototoestel.

Pieter Hulst (bekend van Pieter in de prehistorie) trekt het land in om de juiste ingrediënten of onderdelen te verzamelen. Samen met Willem Voogd (Mees Kees) maakt hij het product vervolgens zelf na, van grondstof tot eindproduct. Zonder ingewikkelde machines en grote fabrieken, maar gewoon in een oude schuur met rondslingerend gereedschap. Om dat voor elkaar te krijgen bedenken ze samen de gekste experimenten en meest ongewone technieken.

Het recept van De proefkeuken blijft hetzelfde: op pad naar spannende en wonderlijke plekken om de juiste ingrediënten te halen om ze vervolgens op grappige wijze te verwerken tot iets wat niemand zelf maakt!

Uitzending vanaf 12 maart, iedere zondag om 9.25 uur op NPO Zapp.

 www.zapp.nl/series/deproefkeuken