Vanaf 6 december om 18.00 uur bij de VPRO op NPO ZappAlle kinderen hebben wel wat. De één is doof, de ander schrijft links, weer een ander heeft ADHD. En Remi? Remi is een vondeling. De klassieker Alleen op de wereld van Hector Malot (1878) is bewerkt tot een hedendaagse televisieserie.
In navolging van succesvolle kerstseries Vrolijke Kerst (VPRO) en Kasper en de Kerstengelen (AVROTROS) wordt de jeugdserie, een coproductie van Lemming Film en de VPRO, tussen 6 december en de kerstdagen om 18.00 uur uitgezonden op NPO Zapp. De afleveringen zijn terug te kijken op zapp.nl/alleenopdewereld.

Remi (gespeeld door Julian Ras) is een vondeling, maar verder is hij een hele gewone jongen die een heel gewoon leven leidt samen met Betty Barbarin, de moeder die hem gevonden heeft. Tot op zijn elfde verjaardag, als er een grote vrachtwagen voor hun huis stopt en Betty’s man na jaren thuiskomt. Jerome vindt het teveel, twee mannen in één huis. Hij neemt Remi mee in de wagen en laat hem achter bij een benzinestation. Daar wordt Remi voor de tweede keer in zijn leven gevonden. Hij gaat mee met Vitalis en zijn dieren in hun oude bus. Het is het begin van een avontuurlijke reis waarin Remi vrienden maakt en vrienden verliest en door alle ups en downs eindelijk zijn echte geluk vindt.


Cast
De hoofdrol van Remi wordt in de serie vertolkt door Julian Ras (2001), onder meer bekend door zijn rol in de speelfilms Dummie de Mummie en Bouwdorp. De cast bestaat naast Julian onder anderen uit: Ricky Koole, Bert Luppes, Georgina Verbaan en Frederik Brom.

Online
Op zapp.nl/alleenopdewereld is het vanaf de start van de serie mogelijk vrienden te worden met Remi. Met diverse doe-opdrachten zoals het sturen van kerstkaarten en het delen van foto’s van huisdieren en tekeningen wordt Remi getoond dat hij niet alleen is. De online vrienden maken kans op een meet & greet met hoofdrolspeler Julian Ras. 

Klassieker
De klassieker Alleen op de wereld van de Franse schrijver Hector Malot is vaker verfilmd, maar nooit als serie voor NPO Zapp. Het verhaal over Remi in het Frankrijk van eind negentiende eeuw is bewerkt tot een hedendaagse tv-serie over Remi in Nederland en heeft alles wat een goed verhaal moet hebben; het is avontuurlijk, ontroerend, vrolijk en liefdevol. Waar zelfredzaamheid, optimisme van een kind en de functie van vriendschap centraal staan, is de serie keihard en hoopgevend tegelijk.

De VPRO zendt vanaf 6 december dagelijks de serie Alleen op de Wereld uit om 18.00 uur op NPO Zapp. Alleen op de wereld is daarmee de kerstserie van 2016 voor het hele gezin.

Script: Mieke de Jong, Anne Hofhuis, Myranda Jongeling
Regie: Margien Rogaar en Steven Wouterlood
Afleveringen: 20 x 10 minuten, 6 december aflevering 1 en 2, op 7 december aflevering 2 en 3 en zo verder (7 dagen per week)
Producenten: Lemming Film in coproductie met de VPRO