Beestieboys wint de Prix Jeunesse kinderjuryprijs


Het VPRO-programma Beestieboys heeft de Prix Jeunesse kinderjuryprijs 2016 in de categorie non-fictie (7-10 jaar) gewonnen. De ‘Oscars van de kindertelevisie’ werden woensdagavond in München uitgereikt. Het programma, waarin Tim den Besten en Nicolaas Veul op zoek gaan naar de bijzondere band tussen mens en dier, won de internationale award met de aflevering waarin ze meeleven met de 10-jarige Tao die afscheid moet nemen van zijn poes Torta. 

Beestieboys-Prix-Jeunesse-2016-c-VPRO

Tim den Besten (l) en Nicolaas Veul ontvangen de Prix Jeuness kinderjuryprijs

Presentatoren Tim en Nicolaas over het winnen van de Prix Jeunesse kinderjuryprijs: ‘dit is de gaafste prijs die je als kinderprogramma kan winnen, want we maken Beestieboys natuurlijk voor kinderen. We zijn mega blij!’. Het programma werd geselecteerd uit bijna 400 kinder- en jeugdprogramma’s, ingestuurd door omroepen en producenten uit 60 verschillende landen.

Op 4 september gaat er een nieuw seizoen van Beestieboys van start op NPO Zapp.  Kijk voor alle vorige seizoenen op: vpro.nl/beestieboys
Productie: VPRO/CCCP

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s