bunnicula-1

Maak kennis met Bunnicula, het vroegere huisdier van graaf Dracula, en zijn 14-jarige baasje Mina.

Dit vampier-konijntje moet niets van bloed hebben, maar geeft de voorkeur aan groentesap dat hem superkrachten geeft.

Creëer je eigen wortelsap met een Bunnicula twist!

  1. Maak de wortels schoon. Was 1 kg wortels met koud water. Als je wilt kun je ze met een borsteltje schoonboenen. Snij met een mes het brede uiteinde eraf.
  2. Snij de wortels in stukken. Gooi ze in de blender of keukenmachine. Een keukenmachine of blender moet stukken van 2 tot 5 cm aankunnen.
  3. Pureer de wortels. Doe je schone wortels in een blender of keukenmachine. Pureer tot ze heel fijn zijn.
  4. Voeg water toe. De puree moet verdund worden met water. Dat maakt de smaak beter en je krijgt dan meer sap.
  • Breng 500ml water aan de kook.
  • Voeg het toe aan de wortelpuree in een glazen schaal.
  • Roer het zodat het goed gemengd wordt.
  1. Laat het mengsel trekken. Het mooie van water is dat het de voedingsstoffen en smaken goed opneemt als het warm is. Hoe langer je de puree laat trekken, hoe beter het zal smaken. Laat het 15 tot 30 minuten staan.
  2. Verwijder de pulp. Giet het sap door een zeef in een grote kan.
  • Gebruik de onderkant van een glas of een ander bot voorwerp om zoveel mogelijk sap uit de pulp door de zeef te drukken.
  1. Spice it up met een Bunnicula twist. Voeg een beetje tabasco toe voor wat extra pit. Afhankelijk van hoe sterk je je wortelsap wilt hebben, kun je water toevoegen naar smaak.
  1. Serveer meteen! Het sap gaat al snel oxideren en zal belangrijke voedingsstoffen gaan verliezen. Drink het sap meteen na het maken op, op kamertemperatuur of met ijs. Als je het toch wilt bewaren, bewaar het in de koelkast en drink het binnen 24 uur op.

Bunnicula is vanaf 20 juni om 16:20 uur te zien op TV-zender Boomerang.

Winactie: Maak kans op een leuk Boomerangpakket!