Omdat ik het zeg!

Uitzending: vanaf woensdag 13 april om 19.25 uur op NPO 2

In een nieuwe zesdelige serie bij de NTR gaan presentatrice Hanneke Groenteman en cabaretier Roué Verveer met gezinnen in gesprek over opvoeden.

Omdat_ik_het_zeg_Rou__Verveer__NTRRoué schreef een boek over opvoeden: “Waarom? Daarom!” waarin hij de wat slappe ‘Nederlandse’ opvoeding  aan de orde stelt en vergelijkt met zijn eigen ‘Surinaamse’ opvoeding. Hij probeert zijn kinderen ook in die lijn op te voeden.

Hanneke volgde als moeder in de jaren 70 de meer vrije methode van opvoeden waarin er weinig regels waren, het geluk van de kinderen centraal stond, en ze vooral de kans moesten krijgen zich als zelfstandige individuen te ontwikkelen. Als oma kijkt ze soms met verbazing hoe sociale media en mobieltjes het leven van haar kleinkinderen bepalen.

 Roué en Hanneke gaan in deze serie op bezoek bij gezinnen met uiteenlopende culturele en maatschappelijke achtergronden – en met heel verschillende zienswijzen over opvoeden. In een westerse samenleving met materiële overvloed, onbegrensde mogelijkheden  en keuzevrijheid,  blijkt dat niet altijd even makkelijk te zijn. Of dat leidt tot vraagtekens, verwondering of juist begrip is vanaf 13 april te zien bij de NTR.

Woensdag 13, 20 en 27 april, 11, 18 en 25 mei, om 19.25 uur op NPO 2.