TED

Amsterdam, 2 februari 2016 –  Op 20 april 2016 vindt in Theater Amsterdam de vierde editie plaats van TEDxEducation. Het enige TEDx event in Nederland dat zich volledig richt op leren en ontwikkelen van ieder mens in elke fase van zijn leven. Met het thema ‘Born to learn’ brengt TEDxAmsterdamED inspirerende sprekers op het podium, die benadrukken dat het de hoogste tijd is om het begrip ‘leren’ te herdefiniëren.

Nieuwe generatie wordt 100 jaar
Alles is in beweging. Oude conventies, zekerheden en overtuigingen maken plaats voor een wereld in transitie, waarbij niemand weet wat ons te wachten staat. Bestaat het onderwijs nog over 10 jaar? Gaan onze kinderen dan nog naar school? En zo ja, wat leren ze dan?
Er komt meer tijd om je te ontwikkelen. Ook na je 67ste, want dan ga je echt nog niet met pensioen. De generatie van nu wordt 100. Leren doe je dus je leven lang.

Jongeren willen hun eigen toekomst bepalen
De gevestigde orde, – grote bedrijven, overheid, zorg en onderwijs -, is genoodzaakt te veranderen om aan te sluiten bij de nieuwe ontwikkelingen, waarbij leren niet langer alleen binnen de vier muren van een school plaatsvindt. 

Welke rol heeft de leraar in deze veranderende wereld? Hoe blijven bedrijven aantrekkelijk voor jonge nieuwe ondernemende slashies (meerdere jobs tegelijk), die via hun eigen start ups de toekomst vormgeven? Daarbij is persoonlijke ontwikkeling anno 2016 belangrijker dan ooit.

We blijven leren
Tijdens het event op 20 april aanstaande komen alle aspecten voor een ‘life long learning’ aan bod.
Nieuw dit jaar is het interactieve programma waarbij het publiek wordt meegenomen op reis om ze te laten zien hoe leren anders kan zijn, zowel qua inhoud, vorm, tijd als plaats.

Locatie: Theater Amsterdam
Tijd: 9.00 uur  tot 18.00 uur
Kaarten: Vanaf maart 2016 is het mogelijk om tickets te kopen via de website (75,00 euro).
Daarnaast is er gratis livestream en de mogelijkheid een eigen side-event te organiseren.

Over TED
TED, het congres dat in 1984 voor het eerst in Californië plaatsvond, krijgt al jarenlang wereldwijd navolging. Stond TED aanvankelijk voor Technology, Entertainment en Design, het huidige motto is “Ideas worth spreading”. Kenmerkend voor TED is de diversiteit en kwaliteit van de sprekers, die elk in maximaal 18 minuten hun idee aan het publiek voorleggen. Deze TEDTalks zijn online beschikbaar via www.ted.com.

Over TEDxAmsterdamED
TEDxAmsterdamED(ucation) is een zelfstandig georganiseerd event met een licentie vanuit het Amerikaanse TED-congres. TEDxAmsterdamED is een non-profit organisatie en wordt mogelijk gemaakt door een toegewijd team van vrijwilligers en financiële steun van sponsoren.
Vanaf maart 2016 kan iedereen met een interesse in educatie zich aanmelden voor TEDxAmsterdamED 2016. Ook zal het event online te volgen zijn via een livestream.