Startsein zaterdag 6 februari in de kluis van boekhandel Donner

baas-van-de-wereldWat zou jij voor een ander doen als je de baas van de wereld was? Die vraag stellen Oranje Fonds en uitgeverij Lemniscaat aan kinderen naar aanleiding van het nieuwe jeugdboek Baas van de wereld van Pieter Koolwijk en Elly Hees. Het Oranje Fonds geeft de bedenkers van het beste idee in Nederland vijfhonderd euro om het ook echt uit te voeren.

Het startsein voor de actie vindt zaterdag 6 februari om 14:00 uur plaats tijdens de feestelijke presentatie van Baas van de wereld in de kluis van de Rotterdamse boekhandel Donner. Schrijver Pieter Koolwijk vertelt er over zijn nieuwe boek en Jonne Boesjes, plaatsvervangend directeur van het Oranje Fonds, geeft het startsein voor de actie en roept alle kinderen in Nederland op om een mooi plan te maken om de wereld om hen heen mooier te maken. Zij kunnen hun idee indienen via www.oranjefonds.nl/baasvandewereld.

Het Oranje Fonds bevordert betrokkenheid in de samenleving. Het fonds maakt, net als de baas van de wereld, Nederland een beetje mooier. Zo steunt het fonds bijvoorbeeld VoorleesExpress Rotterdam, dat ook bij de lancering aanwezig is en een stapel exemplaren van Baas van de Wereld in ontvangst zal nemen voor hun voorleesgezinnen.