Foto: Johan van Walsem

Tijdens de kerstvakantie van 20 december 2014 t/m 4 januari 2015 is er in het Centraal Museum genoeg te beleven voor kinderen. Zo is er een grote kerststal in de stijl van Dick Bruna, speciaal op hoogte gemaakt voor kleuters en peuters. Daarnaast wordt er regelmatig voorgelezen in het dick bruna huis en is er een leuke peuter- en kleutertour, waarna kinderen de tijd krijgen om  te knutselen.

Kerststal
In 1963 maakte Dick Bruna een eigen vertelling van het bekende kerstverhaal, in de vorm van het boek Kerstmis. In het dick bruna huis komt dit boekje tot leven, door een grote kerststal. De stal is gemaakt van hout en bestaat uit dertien figuren, een stal, bomen en een ster. De kerststal is op hoogte gemaakt voor peuters en kleuters, die op deze manier midden in het kerstverhaal kunnen stappen. De kerststal is gedurende de hele kersvakantie te bezoeken.

Foto: Johan van Walsem

Voorleesmiddag
Peuters en kleuters die op bezoek gaan bij nijntje, worden tijdens de kerstvakantie voorgelezen uit het boekje Kerstmis van Dick Bruna. Na het voorlezen krijgen alle kinderen een kerstkleurplaat. In het dick bruna huis is de gelegenheid deze in te kleuren.

Datum: Vanaf zaterdag 20 december tot en met 4 januari doorlopend (uitgezonderd van 22, 25, 29 december en 1 januari)
Tijd: Dagelijks om 14.00 uur
Kosten: Gratis (excl. entree)
Reserveren: niet nodig

Peuter- en kleutertour
In de kerstvakantie biedt het dick bruna huis een actieve rondleiding aan, speciaal voor peuters en kleuters met hun ouders. Ga mee op tournee naar de tentoonstelling Sport is Spel, doe samen met de rondleider kijkopdrachten en spelletjes en leer zo Dick Bruna’s sportwereld kennen. Sporten in de gymzaal, met nijntje op het erepodium en na afloop van de tour gezellig knutselen.
Datum: 20, 21, 27, 28 december, 3, 4 januari
Tijd: 11.30 uur
Kosten: Gratis (excl. entree)
Reserveren: verplicht. Mail naar rondleidingen@centraalmuseum.nl of
bel +31 (0)30-2362393, dinsdag t/m vrijdag, 10.00 – 13.00 uur