Vanaf 17 juli 2014 is de hartverwarmende en fantasierijke film voor de jongste kijkers Casper & Emma te zien in de bioscoop.

casper&EmmaEmma is bijna jarig. Ze wordt vijf. Wat ze het liefste wil voor haar verjaardag is een hond. Maar haar moeder vindt dat ze nog niet groot genoeg is om voor een hond te zorgen. Intussen ziet Casper, net zo oud als Emma, er heel erg tegenop om voor het eerst naar school te gaan. Daar maakt hij kennis met Emma. Ze hebben allebei een knuffel bij zich: Casper een leeuwtje en Emma een konijn. De twee kinderen sluiten direct vriendschap en de knuffels ook. Op een dag zien Emma en Casper een lieve hond die Bassa heet. Emma is gek op het dier en wil Bassa meteen mee naar huis nemen. Haar konijn ziet groen van jaloezie en verstopt zich. Emma is bang dat ze haar knuffel nooit meer zal zien. Ze is erg verdrietig. Als ze dan eindelijk jarig is krijgt ze niet één grote verrassing maar twee!

Behalve de film Casper & Emma is er ook een 12-delige Tv-serie gemaakt over de twee jonge beste vriendjes. De serie wordt momenteel uitgezonden op Kro Kindertijd en is ieder weekend te zien op Nederland 3. De film en de Tv-serie zijn gebaseerd op de immens populaire Noorse kinderboeken ‘Karsten & Petra’ van Tor Åge Bringsværd en Anne G. Holt. In Noorwegen en Denemarken alleen al zijn ruim 1,5 miljoen exemplaren verkocht.