images

Van zaterdag 10 mei tot en met zondag 14 september 2014 september presenteert de Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren het grootste indoor zandsculpturenfestival ter wereld. Onder de noemer ‘De Hondsrug verbeeldt’ wordt de ontstaansgeschiedenis en de ontwikkeling van Geopark De Hondsrug in prachtige zandsculpturen uitgebeeld. IJstijd, prehistorie, mammoeten, het meisje van Yde, hunebedbouwers, alles komt voorbij op het zandsculpturenevenement in Zuidlaren. Maar er is nog veel meer te beleven om een bezoek aan het evenementencomplex van de tot Sculpture Park omgedoopte Prins Bernhardhoeve tot een onvergetelijke ervaring te maken voor jong en oud.

Natuurlijk zijn er de mammoeten, het meisje van Yde en de hunebedbouwers, maar ook de unieke heidevelden en veengebieden zullen herkenbaar op een welhaast echte manier worden weergegeven in zandsculpturen. In een betoverende wereld van zand waan je je terug in de tijd en wordt je uitgedaagd om op expeditie te gaan in een betoverend gebied.
De Expeditiepoorten en Hotspots van Geopark De Hondsrug komen uitgebreid aan de orde, waardoor je als bezoeker wordt aangespoord om er daadwerkelijk naartoe te gaan.

De bezoeker krijgt via zijn eigen smartphone of tablet op een geweldige manier nadere informatie over de zandsculpturen en het verhaal ‘erachter’. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de modernste technieken wat een bijzondere beleving geeft aan de bezoeker.

Naast de zandexpositie biedt het SculpturePark volop activiteiten voor jong en oud waaronder een speelhal met lego en zand, het theater, lasershows, arrangementen, sport en spel en meer…

4609222296Evenementencomplex
Tijdens de openstellingsperiode van de zandsculpturen zijn twee andere hallen ook te bezoeken. Eén hal dienst als theater voor diverse muziek-, musical- en theatervoorstellingen. De andere hal fungeert als een speelmuseum waar bezoekers met noppenstenen alles kunnen bouwen wat ze maar willen. Bricksart staat voor stenenkunst, maar ook voor fun, feest en verwondering. In deze hal kunnen bezoekers zelf ook de zandexperience ervaren. Het bouwen van een eigen zandsculptuur kan ook onder begeleiding van een ervaren zandkunstenaar worden gedaan.

Openingstijden
De Prins Bernhardhoeve is van zaterdag 10 mei tot en met zondag 14 september 2014 dagelijks geopend. In de maanden mei en juni van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, in de weekenden en op feestdagen van 10.00 tot 18.00 uur. Op maandagen in mei en juni is de Prins Bernhardhoeve gesloten.

In de maanden juli, augustus en september is de Prins Bernhardhoeve dagelijks geopend van 10.00 tot 21.00 uur.

Het SculpturePark is voor jong en oud een ware belevenis!