heksen-bestaan-niet
©Fotograaf: Martin van Os

Leontine Borsato zal samen met haar jongste zoon Senna te zien zijn in de spannende familiefilm Heksen Bestaan Niet. Leontine Borsato speelt één van de hoofdrollen en vertolkt de rol van de boosaardige Sterrenheks Concuela. Senna Borsato speelt Roy, het beste vriendje van Katie gespeeld door Aliyah Kolf (winnares ‘Holland’s Got Talent’). De Vlaamse acteur Vincent Banic (o.a. Het Huis Anubis) neemt de rol van Grimbeck voor zijn rekening. Eerder werd bekend gemaakt dat Jörgen Raymann ook een rol vervult in de bioscoopfilm.

Leontine: “Ik vind het heerlijk om een ‘slechte heks’ te mogen spelen. Maar ik vind het nóg specialer om samen met mijn zoon in deze film te spelen, dat is echt uniek! We hebben er beiden heel, heel veel zin in!”.

Voor de Sterrenheksen worden bijzondere creaties ontworpen door fashion designer Sepehr Maghsoudi. Maghsoudi was één van de finalisten van het Tv-programma ‘Project Catwalk’. Hij  won tweemaal de ‘Edgar Vos Couture’- prijs en werd in 2012 ‘Fashion Designer van het jaar’.

Heksen Bestaan Niet bevat bovendien veel dansscènes met o.a. Aliyah Kolf en Senna Borsato. Voor deze scenes is choreograaf Shaker (o.a. bekend van  ‘Junior Dance’,  ‘The Voice of Holland’) aangetrokken. Hij ontwikkelt de verschillende choreografieën die in de film te zien zijn en begeleidt de jonge acteurs tijdens de voorbereiding op deze scenes.

Synopsis
Ergens tussen hemel en aarde komt bij volle maan een geheime heksenraad bijeen. Deze raad bestaat uit vijf Sterrenheksen die de wereld behoedt tegen het kwaad. Concuela (Leontine Borsato), één van de vijf sterrenheksen, heeft echter slechte bedoelingen. Zij wil chaos creëren door het voor altijd donker te laten worden op aarde. De heksenraad verbant Concuela naar een spiegelgevangenis. Dit zorgt voor een groot probleem bij de overige heksen, want doordat de cirkel van vijf is verbroken, zijn hun magische krachten niet compleet en kunnen zij de aarde niet beschermen. Een magisch amulet wordt geactiveerd om zo een nieuwe vijfde sterrenheks te vinden. De mysterieuze Grimbeck (Vincent Banic) krijgt de taak om dit amulet te volgen naar zijn nieuwe eigenares.

Katie (Aliyah Kolf), een vrolijk getalenteerd meisje, blijkt al haar hele leven speciale gaven te bezitten. Van jongs af aan gebeuren er onverklaarbare dingen als Katie in de buurt is. Op haar dertiende verjaardag krijgt ze een mooi amulet cadeau, dat haar magische krachten versterkt. Samen met haar beste vriend Roy (Senna Borsato) ontdekt ze hoe ver haar krachten gaan, maar wat ze niet weet is dat zowel Concuela als Grimbeck wanhopig naar haar op zoek zijn…

Cast
Leontine Borsato maakte  op 15-jarige leeftijd haar acteerdebuut in de Tv-serie ‘Briefgeheim’. Vele rollen in musicals, series en films volgden waaronder ‘De Jantjes’,  ‘Voetlbalvrouwen’, ‘Plop en de Pinguin’, ‘Ollie Hartmoed en het Gordijnpaleis’ en ‘Caps Club’. Daarnaast presenteerde Leontine het TV-programma ‘Hart in Aktie’ en is zij ambassadrice voor de BankGiro Loterij. Voor haar zoon Senna (12) is de rol van Roy zijn acteerdebuut. Vincent Banic is in Nederland vooral bekend geworden door zijn rol in de jongerenserie ‘Het Huis Anubis’ en is presentator in België bij de jongeren zender Jim. Vincent is naast zijn werk voor televisie ook druk bezig met modellenwerk.

Makers
Heksen bestaan Niet is een samenwerking van de producenten AM Pictures en Sparkel Media, geschreven door Trui van de Brug , Adel Adelson en Mustafa Boudellah. Een eerdere samenwerking van dit drietal resulteerde in de met een gouden film bekroonde Sint & Diego en de magische bron van Myra. Regisseur Aramis Tatu is een visueel artiest die veel faam heeft gemaakt met buitenlandse commercials en videoclips voor Nederlandse artiesten. Just Bridge verzorgt de distributie van Heksen Bestaan Niet.

De opnames van Heksen Bestaan Niet vinden begin 2014 plaats in Nederland en op de Canarische eilanden. De spannende familiefilm is vanaf woensdag 18 juni 2014 te zien in de Nederlandse en Vlaamse bioscopen.