De grensverleggende en Emmy® award prijswinnende TV-serie The Powerpuff Girls van maker Craig McCracken vierde kortgeleden het 15-jarig jubileum op Cartoon Network. En de meiden keren terug met een gloednieuwe, frisse en opnieuw ontworpen CG special, waarin het trio superheldinnen niet alleen de stad Townsville moet redden, maar de hele wereld. De special genaamd “Dance Pantsed” is in augustus te zien op Cartoon Network. Ex-Beatle Ringo Starr verzorgt een speciaal gastoptreden en heeft het nummer “I wish I was a Powerpuff Girl” geschreven en ingezongen.

powerpuffSynopsis The Powerpuff Girls
Waarom ontvoert Mojo Jojo een wiskundige, een operazanger en een das in “Dance Pantsed”? Om Chemical X te stelen natuurlijk en uiteindelijk Townsville over te nemen. Maar wanneer de Powerpuff Girls zijn plan proberen te dwarsbomen, vindt hij een slechte videogame uit, genaamd “Dance Pants R-EVILution”. Hiermee neemt hij het brein en lichaam van anderen over om ze te gebruiken voor zijn slechte plannen! De Professor moet op zoek naar het donkere dansverleden om de meiden te redden, zodat ze samen Townsville kunnen redden!

“Dance Pantsed” is geproduceerd door Cartoon Network Studios, in samenwerking met UK’s Passion Pictures. Dave Smith is verantwoordelijk voor regie en Kevin Dart is art director. De originele stemmencast keert terug in deze nieuwe special: Catherine Cavadini als Blossom, Tara Strong als Bubbles, E.G. Daily als Buttercup, Roger L. Jackson als Mojo Jojo, Tom Kane als De Professor en Tom Kenny als Burgermeester. Er is een speciaal gastoptreden van Beatles legende Ringo Starr in de rol van Fibonacci Sequins, Townsville’s beroemdste en flamboyante wiskundige.

Muziekvideo I wish I was a Powerpuff Girl